Hon förlorade synen och blev deprimerad – då gjorde maken en enorm kärleksgest

Herr och fru Kuroki har levt ett långt och lyckligt liv tillsammans på sin gård i Shintomi, Japan. Men när fru Kuroki förlorade synen verkade det som det var slutet på den glädje som fanns på gården. Då bestämde han sig för att göra allt han kunde gör att få henne att le igen.

De har levt tillsammans i det där lilla gårdshuset i Shintomi i Japan sedan mitten av 1950-talet. Tillsammans har de skött gården och jobbat som mjölkbönder, samtidigt som de har uppfostrat sina två barn där, något Bored Panda skrivit om.

Foto:Yoshiyuki Matsumoto

Efter 30 års äktenskap förlorade fru Kuroki synen vid 52 års ålder, som ett resultat av sin diabetes. Detta tärde på henne rejält och hon gick från att vara väldigt lycklig till att gömma sig inomhus och tappa hoppet om allt.

Foto:Yoshiyuki Matsumoto

Att se sin hustru gå från en lycklig kvinna till väldigt deprimerad gjorde ont i herr Kurokis hjärta. Då bestämde han sig för att göra allt han kunde för att få henne att le igen.

Foto:Shintomi Machiyakuba

Under två års tid jobbade han stenhårt ute i deras trädgård för att plantera tusentals blommor. Hon skulle aldrig få se blommorna – däremot skulle hon både kunna känna och framför allt känna dofterna från den blomstrande trädgården.

Foto:Yoshiyuki Matsumoto

Det har gått mer än tio år sedan han planterade sina första frön i trädgården utanför deras lilla gård i Shintomi. Där lever de nu lyckliga i ett hav fullt av blommor – och deras trädgård har blivit en plats som lockar såväl vänner som turister.

Bild: Youtube

Blommorna lockade dessutom fram det bästa av allt igen – hans hustrus leende. Och enligt herr Kuroki ler hon nu varje dag när de kommer ut i trädgården tillsammans.

Vill du läsa mer om kärlek? Då tror vi att du kommer gilladen härartikeln.

Vill du se mer sånt här? Gör som 20 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Du kommer också vilja se:

Här är Adidas klockrena diss som sätter homofoberna på plats

Sonen valde sina finaste trosor – förskolans reaktion kommer göra dig varm i hjärtat

Gulliga kampanjen från Ikea visar hur enkelt ni löser era kärleksproblem (awww!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av amelia här!