Här blockerar 12-åringen vägen för tusentals personer i anti-gaymarsch

En tolvårig pojke har blivit omskriven och hyllad över hela världen sedan han i protest ställde sig på öppen gata med armarna utsträckta för att demonstrera mot en anti-gaymarsch i Mexiko.

Det var under helgen som tusentals personer i Celaya, Guanajuanto i Mexiko hade samlats för att demonstrera mot homosexuellas rätt att gifta sig. Men de mötte motstånd – av en pojke som uppges vara 12 år gammal.

Det var under söndagen som fotografen Manuel Rodríguez postade en bild på Facebook av hur den unge pojken stod mitt ute på öppen gata och demonstrerade mot ett stort tåg med tusentals anti-gaydemonstranter. Till bilden har Rodríguez lagt ut en bildtext med orden:

”Jag mår illa av att se så mycket homofobi på en och samma plats. Men jag stannar upp och visar den här bilden av ett barn som försöker stoppa demonstranterna.”

Bilden av pojken har på kort tid redan nått världens alla hörn och blivit omskriven i medier överallt.

– Först trodde jag att han bara lekte, säger Rodríguez till Regeneracion.mx.

Men efter att Rodríguez hade tagit bilden så gick han fram till den unge pojken och frågade varför han ställde sig mitt på gatan – framför anti-gaydemonstranterna.

– Då sade han: "Jag har en morbror som är homosexuell, och jag hatar människor som hatar", säger Manuel Rodríguez.

Anti-gaymarschen i Celaya, Guanajuanto där närmare 11 000 demonstranter deltog anordnades efter att presidenten Enrique Peña Nieto föreslog att ändra landets grundlag för att tillåta samkönade äktenskap nationellt. Hittills får samkönade par bara gifta sig lagligt i Mexico City, Coahuila, Quintana Roo, Jalisco, Nayarit, Chihuahua och Sonora, men det är fortfarande olagligt i flera av Mexikos resterande stater enligt The Guardian.

Bilden av den unge pojken har berört en hel värld

Foto: Manuel Rodríguez/Facebook

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 25 000 andra och följ amelia på Facebook!

Mest läst just nu

Lovas budskap har nått tusentals: ”En tjej måste få ha kort hår utan att ifrågasättas”

Sonen valde sina finaste trosor – förskolans reaktion kommer göra dig varm i hjärtat

Transsexuella 14-åringen får bästa presenten av sin mamma – klippet som berört miljoner

Aktuellt just nu