Se när Alex, 6, bjuder in Omran till sin familj – genom brev till Obama

För ungefär en månad sen berördes människor över hela världen av bilderna på femårigeOmran Daqneesh, som skadades i ett flygangrepp i Aleppo i Syrien. 6-årige Alex i New York var en av dem. I ett brev till Barack Obama ber han presidenten att hämta Omran och ta med honom hem till Alex familj. Presidenten har inte uppfyllt Alex önskan – men hyllade honom och hans brev under ett FN-möte.

"Kära president Obama, kommer du ihåg pojken som hämtades av ambulans i Syrien? Kan du vara snäll och åka och hämta honom och ta med honom till vårt hem?"

Så börjar Alex sitt brev och fortsätter med att förklara var presidenten kan parkera (så gulligt!) och att Alex och hans familj kommer välkomna syriske Omran med blommor, flaggor och ballonger.

Alex erbjuder Omran att flytta in hos hans familj och bli Alex och hans lillasysters bror. I Alex skola finns en annan pojke från Syrien, Omar, som Alex lovar att presentera för sin nya bror.

Presidenten om Alex brev: "Han har mycket att lära oss"

6-åringen har också tänkt till om det faktum att Omran inte kommer att ha med sig några leksaker till sin nya familj, men berättar att lillayster Catherine kommer dela med sig av sin gosedjurskanin och Alex själv kommer att dela sin cykel med Omran.

Vita huset har gjort en video där Alex läser upp sitt brev. Klippet har postats på presidentens Facebook-sida där det har visats över 15 miljoner gånger. President Barack Obama kommenterade också brevet under ett möte i FN:

– Det här är en sexårig pojkes ord. Han har mycket att lära oss. Medmänskligheten som ett litet barn kan visa, som ännu inte har lärt sig att vara cynisk, misstänksam eller rädd för andra människor på grund av var de kommer ifrån eller hur de ser ut eller hur de ber. Vi kan alla lära av Alex.

Word, Mr. President!

Se hela klippet där Alex läser upp sitt brev till President Obama:

"

Vill du se mer sånt här? Gör som 25 000 andra och följ amelia på Facebook!

Du kommer också att vilja se:

"5-årige Omran kunde ha varit din eller min son"

Gabriellas present får styvpappan att brista ut i tårar: ”Adopterar jag dig?”

Johanna tog sitt liv – nu vill lillebror att du läser avskedsbrevet