Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Finaste uppmaningen vi hört i Pokémon GO-hysterin – glöm inte barnsjukhusen!

Mobilspelet ”Pokémon GO” har bara på kort tid trollbundit en hel värld. Det är ett spel som är integrerat med verkligheten och som gör att både stora som små går på ”skattjakter” för att hitta figurerna som är placerade runt om i städerna – men även på andra ställen.

Nu har en användare på Feber uppmanat alla Pokémon-jägare att förutom att ha kul – även göra nytta utanför sjukhus runt om i landet.

Pearl Åkesson

Tekniksajten Feber har skrivit om den senaste veckans hysteri kring mobilspelet ”Pokémon GO” och gett sina användare 10 tips på hur man blir bättre på spelet. I kommentarerna delar även sajtens läsare med sig av vad man kan göra för att bli bättre på ”Pokémon GO”.

Läs mer: Guide: Hur spelar man Pokémon Go? 26 tips du måste läsa

Ett av tipsen tyckte vi på amelia.se var extra fint och det är nämligen att tänka på alla barn som befinner sig på sjukhus och därför inte kan gå och leta på samma sätt som alla andra. AnvändarenBrobergd uppmanar spelare att lämna av ”Lure Modules” vid Pokestops nära sjukhus – det gör att pokémons dras till området.

Så här gör du för att hjälpa barnen att spela ”Pokémon GO” – på sjukhuset

Lämna en så kallad ”Lure Modules” vid ett Pokestop (finns i spelet),då lockas pokémon-figurerna till platsen – och gör att alla kan fånga dem.

Vill du se mer sånt här? Gör som 24 000 andra ochgilla amelia på FacebookochInstagram!

Mest läst just nu:

Bruce Springsteen bjuder upp 4-åriga tjejen på scen – det hon gör får alla att jubla

Här återförenas GES – se succén från Allsång på Skansen (en gång till!)

Pappans version av Pokémon-låten visar vad föräldrar (egentligen) tycker om spelet