Eriks skylt har berört tusentals – "Jag ville inte att någon skulle sitta ensam på rasten"

”Här har du en kompis”, så står det på 8-årige Erik Skärströms skylt. Bilden på honom har gillats och delats av tusentals personer sedan stiftelsen Friends lade upp den på sin Facebook-sida. – Jag ville inte att någon skulle sitta ensam på rasten, säger Erik till Amelia.se.

Det var i fredags som stiftelsen Friends lade upp en bild på 8-årige Erik Skärström bosatt i Gävle, där han ståroch håller i en hemmagjord skylt med ett väldigt fint budskap. Amelia.se har pratat med hans mamma Helena som blev enormt glad och överraskad över mottagandet bilden fick i sociala medier.

– Det har varit helt enormt. På bara en kvart hann 600 gilla inlägget på stiftelsen Friends Facebook-sida. Jag visade Erik när jag lämnade honom vid skolan och han sken upp som en sol. Hur stort som helst för honom och även för oss, kommentarerna och tummarna på Facebookverkar inte ta slut, säger Helena.

Hon berättar att Erik och hans klasskompisar pratat mycket i skolan om vad man kan göra för att vara en bra vän. Skylten tillverkade han sedan hemma hos sin mormor förra söndagen.

– Jag ville inte att någon skulle sitta ensam på rasten. För att det är jätte tråkig att sitta själv på rasten, berättar Erik.

Helena är väldigt stolt över Eriks initiativ och berättar att hon blev alldeles varm i hjärtat efter det han gjorde. Hon tror även att suget efter goda nyheter är enormt just nu och att det kanske därför är så att bilden fått så stor spridning.

– Det kom från hjärtat. Det händer så mycket tragiskt i världen, så den här varma godheten kunde inte annat än hyllas. Det är väl klart att det finns fler än Erik som gör goda gärningar, men vi kanske behöver dela med oss mer av det enkla och goda. Värme ger värme. Hans värme är så härlig och han vill så väl. Alla kan vi få en idé, men den här killen gjorde något av sin idé också, säger hon.

Än så länge har inte Erik sett någon sitta ensam på rasten, men han menar på att om man skulle känna sig ensam och utanför så kan man komma till honom.

– Jag kan säga så här, ”De kan bli mina kompisar och jag kan leka med dem”.

Vill du se mer sånt här? Gör som 20 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Du kommer också vilja se:

"Hjälp Jenny hitta kärleken" – Se systerns fina efterlysning på Facebook

Hon förlorade synen och blev deprimerad – då gjorde maken en enorm kärleksgest

Halsflussen slutade i livshotande sjukdom – vaknade utan armar och ben

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av amelia här!