Efterlysningen gav resultat – nu har Almas pappa fått den fina presenten

Tack vare en efterlysning på Facebook har en pappa äntligen fått tillbaka sin Alla hjärtans dag-present. Efter tusentals delningar och artikeln på amelia.se får Alma och hennes pappa Niklas gå på fotboll på måndag.

Igår, onsdag, lade Facebooksidan Bajenland ut en efterlysning efter att en följare hittat ett brev: "Detta hittades i ett kuvert på Hornsgatan idag. Fanns ingen adress eller mottagarnamn. Hjälp Alma så presenten kan komma fram till hennes pappa", stod det.

Brevet var en Alla hjärtans dag-hälsning samt två matchbiljetter till Hammarby-Ljungskile SK från sjuåriga Alma till pappa Niklas. Tack vare efterlysningen och artiklar på bland annat amelia.nu har nu brevet och biljetterna hittat hem!

–Det känns jättebra, det är superkul, sägerNiklas Ståhlström, 41, till amelia.nu.

Dottern Alma hade gjort Alla hjärtans dag-brevet i skolan härom veckan, men det var först i tisdags som hon kom ihåg att ge det till sin pappa. Niklas öppnade brevet direkt vid hämtning och de åkte sedan till Almas handbollsträning. Efter träningen gick de till McDonald's för att äta och det var förmodligen då det fina brevet försvann.

– När Almas mamma klev ur bilen så måste det där kuvertet ha följt med henne ut och ramlat på gatan, för sedan när vi kom hem och jag skulle leta rätt på det så hittade jag det inte. Men vi tänkte att det säkert ligger i bilen så vi kollar imorgon.

Foto: Privat

Niklas tänkte inte mer på det och igår när han gick till jobbet glömde han mobilen hemma.

– När jag skulle gå från jobbet gick jag in på Fotboll Direkt på jobbdatorn. Där såg jag det där inlägget högst upp på deras sida och tänkte "det där är ju Almas brev", berättar han.

Igår hade över 222 000 personer sett Bajenlands inlägg på Facebook.

– Det är en självklarhet för oss att lägga ut efterlysningen och det är den finaste av gester. Att få se Hammarby spela live är det bästa som finns, sa en representant för Bajenland till amelia.se igår.

Niklas uppskattar engagemanget:

– Det är superroligt. Fantastiskt.

Det var Lars Österdahl som hittade de borttappade biljetterna på Södermalm i Stockholm härom dagen och fick hjälp av Bajenland med att hitta ägaren.

–Det enda jag hoppas nu är att jag får kontakt med Alma så hon får sina biljetter och kan lämna dem till sina pappa, sa han till amelia.se igår.

På kvällen hörde han återigen av sig till amelia.se med den glada nyheten att han fått tag på sjuåringen.

Alma blev mest ledsen över att brevet hon var så stolt över hade försvunnit, men igår blev hon desto mer uppåt.

–Hon blev superglad när det hittades och jag berättade vilken uppmärksamhet det hade fått, så det tyckte hon var jättekul, berättar Niklas.

På måndag ska far och dotter gå på match ihop. Vi hoppas att biljetterna ligger på ett säkert ställe tills dess!

Vill du se mer sånt här? Gör som 20 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Här finns fler fina historier att ta del av:

Autistiske James vill inte röra någon – nu har hunden Mahe gett honom nytt liv

Den lilla kultingen övergavs i kylan – fick ett nytt hem (och blev bästis med en hund)

Anna friade med ketchup – "Det är gott och passar till mycket"

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!