Drabbades av hudcancer - nu delar hon en stark selfie för att öppna andras ögon

Vi är många som längtar ut i solen, i synnerhet såhär på våren, och hur många gånger har vi inte sagt ”Tänk så snygg den här blir med lite bränna”, om en klänning vi provar. Men 27-åriga Tawny Willoughbys selfie, som just nu sprids i sociala medier, får oss att tänka till.

Den 26 april postade Tawny Willoughbyen bild på sitt ansikte efter ett behandlingstillfälle för hudcancern hon lider av. Hon lade upp bilden på Facebook i syfte att varna andra som solar för mycket. Bilden är väldigt obehaglig (scrolla inte om du är känslig), men starkt av Tawny att dela och göra andra uppmärksamma tycker vi. För Cosmopolitan berättar Tawny att hon solade solarium fyra till fem gånger i veckan som tonåring och att hon trodde att hon solade smart.

”Jag solade aldrig ute och på solarium samma dag och solade aldrig solarium två gånger på en och samma dag”, säger hon.

Dessvärre diagnostiserades Tawny med hudcancer när hon var 21 år och nu, sex år senare, måste hon fortfarande besöka en dermatolog för smärtsam behandling var sjätte till var tolfte månad. Men hon gör åtminstone något bra av situationen och uppmuntrar nu andra att inte göra hennes misstag.

”Använd solskydd och spraytana dig istället. Du får bara ett skinn och du borde ta hand om det. Lär dig från andras misstag. Låt inte solning hindra dig från att se dina barn växa upp. Det är min största rädsla nu då jag har en egen liten son på två år. Bli inte en i statistiken”.

Under bilden skriver hon:

”Om någon behöver lite motivation för att inte lägga sig i solariet eller i solen. Varsågoda!”

Aktuellt just nu