Bahar Pars i "En man som heter Ove" blev först stoppad av Trump att åka till Oscarsgalan

Efter Donald Trumps beslut om inreseförbud för de med medborgarskap i sju muslimska länder såg det ut som att Bahar Pars som spelar i "En man som heter Ove" först inte skulle få åka till Oscarsgalan.

amelia har tidigare skrivit om att filmen En man som heter Ove är Oscarsnominerad i två kategorier. Huvudrollen Ove spelas av Rolf Lassgård, men en annan som också har en stor roll i filmen är Bahar Pars, som spelar Parvaneh.

Pars har både svenskt- och iranskt medborgarskap, och med tanke på president Donald Trumps beslut om att stoppa folk från sju muslimska länder (Syrien, Irak, Iran, Libyen, Somalia, Sudan och Jemen) att resa in i USA, såg det först ut som om att Pars skulle missa Oscarsgalan. Nu är reglerna ändrade och alla med svenskt pass, även om man har dubbla medborgarskap, får komma in i landet.

– Men i första hand går min support till alla som inte är privilegierade med ett svenskt pass, säger Pars till Kulturnyheterna.

Pars tar också tillfället i akt om att prata om vad En man som heter Ove faktiskt handlar om.

– ”En man som heter Ove” är en film som handlar just om när ”dom” blir till ett ”vi” och när människor ser bortom etiketter som andra försökt klistra på dem, något jag tycker är särskilt viktigt att berätta om just nu.

Nu håller vi tummarna för att reglerna inte ändras, och att Pars tillsammans med Lassgård får vinna åtminstone en Oscarsstatyett!