Foto: .......

André Pops blir årets julvärd i SVT

Det blir André Pops som myser med oss i tv-rutan på julafton. Sportprofilen som syns just nu i Vinterstudion på SVT. Nu blir utmaningen att skapa värme och stämning i vinterkylan. Vad tycker du om valet?

Efter den 30 år långa Arne Weise-eran har julvärdarna avlöst varandra i SVT. I år har turen kommit till en riktig sportfantast, som med åren breddat sin kompetens. André Pops tar, efter viss övertalning från sin sambo, på sig det prestigefyllda uppdraget att vara SVT:s julvärd. Med hopp om att   locka till både skratt och eftertanke.

–   Jag hoppas kunna ge en känsla av gemenskap och värme, en plats där alla är välkomna, säger André om sin nya roll.

Det är SVT:s programdirektör Annie Wegelius som själv väljer  vem som ska vara SVT:s värd i rutan på julafton. Förra året gick  uppgiften till Lisbeth Åkerman och året dessförinnan var det Lasse  Kronér som skapade julstämning för drygt tre miljoner tv-tittare.  Wegelius valde André Pops för hans vänligt proffsiga framtoning:

-  Det ska vara någon som är varm, lite mysig. Det måste vara någon som  känns inbjudande, är professionell, har varit med ett tag och kan jobba  med en direktsändning, säger hon.

Vad tycker du om valet av årets julvärd? Skriv din åsikt här nedan i kommentarsfältet!

Fakta om André Pops

Född: 1972. 

Bor: i Stockholm 

Familj: Fästmö och två barn, fyra och två år  gamla. 

Bakgrund: Född och uppvuxen i Eskilstuna. Under sin tid på  journalisthögskolan i Stockholm praktiserade han på TV-sporten, där han  sedan blev anställd. Var sidekick i Melodifestivalen 2007, programledare  för nationaldagsfirandet i SVT 2009 och i höstas utsänd reporter under  valvakan. I år prisades han som bästa sport-tv-profil på  Kristallengalan. 

Aktuellt just nu