ANNONS

Innehåll från The Body Shop

Skönhetsredaktör Karin tipsar: Min bästa hudvårdsrutin

amelias skönhetsredaktör Karin Nordin delar med sig av sin hudvårdsrutin och sina bästa tips för att ta hand om sin hy!

Jag har torr hy som behöver massor av fukt och fett, särskilt under vinterhalvåret, och speciellt nu när min 40-årsdag närmar sig med stormsteg. Min hudvårdsrutin går ut på att fylla på med mycket fukt, enligt lager på lager-principen, och alltid med en fyllig kräm eller mask som ett sista steg. Mina rengöringsprodukter är milda och bidrar med mycket fukt.

På morgonen hoppar jag över rengöringen för att bevara så mycket fukt som möjligt i huden. Istället går jag direkt på närande och skyddande återfuktare. På kvällen rengör jag med olja och toner, följt av essens och/eller serum, kräm och inte sällan en härlig nattmask.

Jag träffade en av The Body Shops hudvårdsexperter, som tog sig tid att ge mig tips och råd om passande produkter i deras sortiment. Det var en trevlig upplevelse, med en kunnig expert som lyssnade och förstod vad just min hy behöver och gillar.

Len oljetvätt

Den här lena oljan sopar bort varje litet spår av smuts och smink (även vattenfast mascara). En riktigt pålitlig allt-i-ett-rengöring, tillika en dröm för torr hy.

 Rengöringsolja, Camomile Silky Cleansing Oil, 185 kr.

Svalkande ritual

Några svep med denna väldoftande, fuktrika och svala toner är som en liten ritual för mig. Huden blir både mjuk, len och ren, och får en liten extra skjuts med lyster på köpet.

 Toner, Chinese Ginseng & Rice Clarifying Milky Toner, 185 kr.

Stärkande essens

Essens använder jag som ett extra hudvårdslager. I den här lena lotionen hittar vi skyddande fuktgivare, plus att den innehåller lite salicylsyra för en lätt exfolierande effekt. Huden ser plumpad ut, och känns mycket len.

 Essence, Roots of strength Firming Shaping Essence Lotion, 225 kr.

E-vitaminkräm

Året om, dag som natt – denna vänliga fuktgivare fungerar alltid och för alla. Med favoritingredienser som glycerin, hyaluronsyra och E-vitamin på menyn så blir huden fuktmättad och lugn.

 Fuktkräm, Vitamin E Intense Moisture Cream, 225 kr.

God natt-mask

Vintertid sover jag ofta och gärna med en nattmask för att hålla torrhet och rynkor på avstånd. Den här är sval och gelaktigt studsig i konsistensen – och fullkomligt maxad med fukt. På morgonen har huden tacksamt slurpat i sig allt.

 Nattmask, Youth Bouncy Sleeping Mask, 325 kr.

Len ögonmask

En svalkande ögonkräm som varsamt tar hand om den tunna huden runt ögonen är en lämplig åtgärd i kampen mot ålderstecken och allmän glåmighet.

 Ögonkräm, Youth Bouncy Eye Mask, 295 kr.

Lyxig kaffekick

När huden är grå och trist så får den ny energi med denna milt exfolierande och värmande(!) kaffemask. Räkna med ny lyster och spänst. Extra tips! Applicera med pensel för skönaste lyxkänslan.

 Ansiktsmask, Nicaraguan Coffee Intense Awakening Mask, 195 kr. Pensel, Facial Mask Brush, 125 kr.

Energigivande sprej

Vissa dagar känner man sig lite trött, och då tycker jag att en ansiktssprej har en terapeutisk energieffekt. Den här sprejen är dessutom fullpackad med fukt, och C-vitamin – en räddning för torr kontorshy.

 Ansiktsspray, Vitamin C Energising Face Mist, 195 kr.

Tips!

Känn efter vad din hy behöver för dagen – och anpassa hudvården efter det. Ibland har man inte tid att kladda med flera olika produkter, då duger en snabb rengöring och en ansiktskräm utmärkt. Men andra dagar, när tiden finns, och när huden känns lite extra behövande så är det guldläge för en skönhetsritual med en mask anpassad efter dina behov, eller kanske några fler lager fukt.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och The Body Shop och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av amelia + halsband från Smycka för endast 199 kr. Köp nu!