ANNONS

Innehåll från Systane® Complete Ögondroppar

Skärmtrötta ögon? Så lindrar du besvären

Får du ofta problem med ögonen när du sitter länge vid datorn? Kanske känns ögonen torra och trötta eller kliar och svider. Här är knepen som snabbt får ögonen att må bättre.

Vi är många som sitter framför en datorskärm hela arbetsdagen – vilket tyvärr inte är någon vinstlott för ögonen. De blir lätt torra och kan börja rinna, svida, klia eller kännas trötta och grusiga. Du kan också få huvudvärk, svårt att fokusera, bli ljuskänslig eller börja se suddigt.

Känner du igen dig? Du måste inte lida – här är tre smarta tips som lindrar besvären.

Torra ögon behöver återfuktas.

1. Ta pauser och vila ögonen

Pauser från skärmen är ögonens bästa vän! Korta pauser ofta är bättre än att ta långa pauser mer sällan. Ta för vana att titta upp minst var femte minut och vila blicken på någonting långt bort. Att titta ut genom fönstret en liten stund är till exempel toppen. Försök också komma ihåg att blinka ofta när du känner att ögonen börjar bli torra.

Har du suttit framför en skärm en hel arbetsdag är det smart att låta ögonen vila efter jobbet – så skippa mobilen och tv:n de kvällar ögonen känns extra trötta.

Ta micropauser ofta när du sitter vid en skärm. Att titta ut genom fönstret gör att ögonen slappnar av. Foto: FlamingoImages

2. Anpassa din skärm och arbetsplats

För att hjälpa ögonen på traven är det viktigt att ge dem bästa förutsättningar! Här är en liten checklista:

Se till att du sitter bra och bekvämt på lagom avstånd från din datorskärm, 60-80 centimeter är ett bra riktmärke.

Justera skärmens ljusstyrka så att den är ungefär samma som i rummet.

Se till att du inte har solen eller något annat starkt ljus i ögonen.

Blänk från datorskärmen kan vara ansträngande, har du problem med det kan en speciell anti-blänkfilm hjälpa.

3. Återfukta med ögondroppar

När din hud är torr återfuktar du den såklart med lotion. Samma sak bör du faktiskt göra när dina ögon är torra och irriterade. Idag finns riktigt bra ögondroppar på marknaden som fyller på med fukt och lindrar besvären direkt. Droppa en eller två droppar i varje öga och blinka så fort ögonen känns torra.

Alcon Systane Complete smörjande ögondroppar återfuktar och ger optimal lindring till ögat. De rekommenderas till alla typer av torra ögon. Lipiddroppar i nanostorlek reparerar och fyller ut defekter i tårfilmen, vilket bidrar till att återuppbygga och stabilisera tårvätskans struktur.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Systane® Complete Ögondroppar och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + solskydds-kit från Nivea för 199 kr. Köp nu!