Jennie Walldén: ”Matlagningen har gjort mig stolt över mitt ursprung”
Hon adopterades till Sverige som sexåring och lärde sig bättre svenska än många infödda på knappt tre månader. Men flytten från Sydkorea var traumatisk. Via maten har smaksäkra matprofilen Jennie Walldén lyckats bearbeta sina sorger, hylla sitt ursprung och förvandla sitt koreanska arv till kulinariska lyckostunder.
Jennie Walldéns personlighet är lika intensiv och färgstark som hennes matlagning. Här ryms en mix av skånskt och koreanskt, rustik husmanskost och fine dining, skratt och gråt.
Hon är född i Sydkorea, uppvuxen i Sverige, har bott i Italien, Frankrike, England och USA. Jennie skrattar gott när hon hör liknelsen med en gatukorsning, som man brukar beskriva hundar som har blandat påbrå.
– Ja, eller som en flygplats: en blandning av allt! Jag hoppas att mitt resande har gjort mig mer vidsynt och tolerant mot andra människor. Jag har alltid varit nyfiken på andra kulturer, inte bara att åka dit som turist, utan att verkligen bo där för att lära känna landet och folket bättre, säger Jennie Walldén.
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa. Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
amelia är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.