– Jag träffar min dotter var fjärde månad

Shahinur bor i ett rum som är ett par tre kvadratmeter. Här finns plats för en säng och ett avställningsbord. Väggarna är tapetserade med tidningspapper. När hon ska beskriva framtiden hittar hon inte rikigt ord.

”Jag växte upp i ett hem vid kusten, och är äldst av fyra syskon. Jag kom till huvudstaden Dhakka på egen hand efter ett stort och uppslitande gräl med min mamma och fick snabbt arbete som hembiträde i staden. Däremot blev jag förföljd och trakasserad och bestämde mig därefter att arbeta i textilindustrin.

När jag hade arbetat där en tid blev jag presenterad för en kvinna som var sexarbetare, och hon övertalade mig att flytta med henne. Hon lovade att jag skulle få ett nytt arbete som hembiträde.

Men så småningom började jag arbeta som sexarbetare i Dhakka. Efter några år där kom jag hit, och här är det bättre. Mitt liv här är arbete, men jag har även en fästman. Jag har 4–5 kunder varje dag, och jag har numera kunder bara dagtid. Jag har en dotter, Rona, som är 13 år, och hon bor med min mamma. Jag träffar henne var fjärde månad, och försöker skickar pengar till henne. Rona gr i femte klass, men varken hon eller min mamma vet om att jag är sexarbetare.”

Kan du berätta vad du drömmer om, finns det någonting om framtiden som du önskar dig?

”Jag vet att mitt yrke är förbjudet enligt religionen. Det tänker jag mycket på. Hur mycket synd jag utövar varje dag. Jag tänker mycket på det straff jag kommer att få efter min död. Jag vill väldigt gärna bli mer troende och be mer regelbundet. Jag vill så gärna bli god.”