"Jag blev syraattackerad tre veckor efter mitt bröllop"

Nur Banu giftes bort som elvaåring, och fick sitt första barn när hon var 13. Efter en skilsmässa blev hon utsatt för en syraattack. Idag är hon blind och får hjälp av sin dotter för att klara sitt dagliga liv.

Jag blev attackerad av en pojke som förföljde mig. Ofta på väg hem från skolan, eller från byn. När jag var 17 år, i november 2001 gifte jag mig med en annan man. Bara tre veckor efter mitt bröllop blev jag attackerad. Jag var hemma, här, i huset, tillsammans med min man. Jag stod vid fönstret där i rummet när han kom in och kastade syran över mig. Det var ingen som visste att man skulle hälla vatten över den utsatta huden, därför blev jag mycket allvarligt skadad. Jag togs till ett närliggande sjukhus och opererades flera gånger.

Nu har min äldsta bror ansvaret för min försörjning, men jag vet att jag är en belastning för familjen. Min familj har lagt alla sina sparpengar på mina operationer. Men vi har fått bra hjälp, jag och min familj har fått träffa en psykolog, jag har också fått lite pengar och en ko. 

Just nu tränar jag mig i datakunskap genom ActionAid, och jag drömmer om att kunna öppna en liten shop, kanske med andra drabbade, där vi kan erbjuda kontorstjänster. Kanske, kanske kan vi på sikt anställa andra. Det är vad jag drömmer om.

I framtiden vet jag att jag behöver fler operationer men det får vänta. Jag har opererats många gånger, och det är väldigt smärtsamt, och dyrt.”

Berättat för Åsa Lundegård