Pojkvännens mobilbeteende oroar signaturen ”Anna”. Bengt Ohlsson ger råd.
Pojkvännens mobilbeteende oroar signaturen ”Anna”. Bengt Ohlsson ger råd. Foto: Paulina Westerlind, Shutterstock

”Varför har han kontakt med andra kvinnor?”

”Anna”, 45, oroar sig för sin partners förhållningssätt till meddelanden från andra kvinnor. Han säger att det inte är något att bry sig om, men oron skaver. Hon undrar också om det faktum att han har haft många sexuella förbindelser påverkar hans trovärdighet.

Bengt Ohlsson, författare och relationsexpert i amelia, delar med sig av sina råd.

Fråga: Jag är 45 år och särbo med en sju år äldre man. Vi har varit ett par i fyra år. Han har berättat att han dejtade mycket innan vi träffades, och han har haft sex med över 100 kvinnor. Är det en varningssignal i sig? Och varför raderar han inte meddelanden som han fortfarande får då och då från vissa av dessa tjejer? Det oroar mig.

På Instagram får han också ofta gulliga kommentarer från kvinnor

En kväll när vi satt i soffan såg jag att ett meddelande kom på messenger från en kvinna. Han stoppade undan telefonen och sa att jag inte skulle bry mig om det. På Instagram får han också ofta gulliga kommentarer. Vill han bekräftelse från andra eller har tröttnat på vår relation?

/”Anna”

Ett sexuellt utsvävande förflutet med över hundra sexpartners behöver inte vara alarmerande om personen i fråga varit singel länge, menar Bengt Ohlsson. ”Däremot kan det väcka frågor om varför han aldrig levt i en längre relation”, skriver han. Foto: Shutterstock

Bengt Ohlsson svarar: Berätta hur du känner

Din fråga är svårare än man kan tro. Å ena sidan bör man inte vara naiv i sina förhoppningar om att människor kan förändra sitt beteende och bryta invanda mönster. Å andra sidan kan alla komma till nya insikter, eller ledsna på sina invanda mönster och faktiskt förändras. Varför din särbo väljer att berätta om hur många kvinnor han haft sex med är gåtfullt. 

Om han är rädd om dig ser han till att stilla din oro.

Om han varit gift i trettio år är de hundra kvinnorna en varningssignal, men om han varit singel och sexuellt aktiv sedan femton års ålder blir det ett snitt på tre kvinnor om året, vilket inte låter alarmerande lössläppt. (Däremot kan det väcka frågor om varför han aldrig levt i en längre relation…) Det bästa du kan göra är att lufta din oro för honom. Om du håller den för dig själv ökar risken att du drar förhastade slutsatser. Får han veta hur du tänker och känner, och om han är rädd om dig, då ser han till att stilla din oro. 

Vill du ställa en fråga till Bengt Ohlsson?

Bengt Ohlsson är författare, journalist, regissör och dramatiker. Han är pappa till tre barn. Bengt svarar på frågor om allt som får hjärtat att värka. Vill du också ställa en fråga till honom? Mejla: fraga.bengt@amelia.se

LÄS MER: ”Min man vill att svärföräldrarna ska flytta in i vårt hus”
LÄS MER: ”Han vill ligga med andra – vad ska jag göra?”