Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vardagspussla som fantastiska Tilde de Paula!

– Jag har alltid trott att jag skulle bli mamma, men vad jag än hade för bild av familjelivet när jag var kring 20, så kan jag säga att den inte såg ut så här, skrattar Tilde de Paula. Här ger hon sina vardagstips för hur fyra barn, karriär och kärleksliv kan gå ihop.

1. Gilla vardagen!

Det underlättar om man gör den lite roligare. En gång behövde jag verkligen köpa nya grejer till alla barn, men ingen ville hänga med och shoppa. Då hittade jag på att vi skulle åka till ett köpcentrum och köpa ”midsommarklappar”. Medan barnen lallade runt hann jag springa och uträtta ärenden. Jag fick massor gjort och barnen tyckte sig ha haft världens lyxigaste dag!

2. Skippar sociala medier

I brist på tid och i enlighet med min ambition att vara närvarande i det jag gör har jag lite till övers för sociala medier som Facebook och Twitter. De har hamnat på min ”don’t do-lista”.

3. Låga snygg-ambitioner

Visst är det roligt att få piffa till sig och vara lyxsnygg ibland. Jag har turen att få bli sminkad och stylad i jobbet. Det räcker. Andra dagar stövlar jag runt osminkad med håret i tofs. Hinner som sagt inte allt varje dag.

4. Matlagning = pratlagning

Jag tycker att det är ganska tråkigt att laga mat men gillar att hänga med barnen. Därför har jag involverat dem i matlagningen. Någon får hjälpa mig att laga mat, någon får duka osv. Samtidigt hinner vi prata och umgås. 

5. Enkel mat är okej

Du behöver inte slå kulinariska volter varje dag. Jag sparar på superenkla recept. Favoriten hos oss är avokadopasta. Jag kokar pasta och mixar en sås på avokado, salt, peppar och vitlök. Går sjukt fort att laga!

6. Städhjälp

Jag har valt att lägga pengar på att ha städhjälp varannan vecka. Underlättar verkligen!

7. Familjestäd

Vill ändå inte att barnen ska tro att huset städar sig självt. Ungefär en gång i veckan städar vi tillsammans. De städar sina rum och vi hjälps åt med gemensamma utrymmen. Med bra musik och gott humör kan det bli roliga timmar.

8. Kalendern har koll

Jag kan inte hålla tusen saker i huvudet, därför skriver jag in absolut allt i min kalender, som barnens aktiviteter, massage, jobbmöten?… Det som inte står där, finns inte.

9. Griffeltavla

Vi har en griffeltavla med barnens aktiviteter för hela veckan, så att de också har koll på familjen och vet vem som är var.