Foto: Getty Images/Hemera

Var går gränsen för ex-kontakt?

Det här med ex är ett känsligt kapitel för många. I dagens  kommunikationssamhälle är det dessutom ännu enklare att hålla kontakten,  exempelvis via Facebook. Diskussionen pågår i Damrummet.

Att behålla kontakten med sina ex kan vara känsligt för ens nya partner.  Om det inte finns barn som gör att man "måste" hålla kontaken så kan  det vara svårt att förstå varför det skulle vara nödvändigt. Det kan vara lätt att bli svartsjuk även om det inte alltid finns en anledning till det. I vissa fall är det svårt att veta hur man ska hantera en sådan situation, i damrummet finns det flera trådar som tar upp samma ämne.

En tråd har startats av signaturen ”Den omoderna kvinnan 39 år”, som skriver:

 ”Har träffat världens finaste man (eller jag vet inte). Allt var såå bra. Vi pratade om allt och jag min idiot berättade att jag har svårt att acceptera att han vill fortsätta hålla kontakt med sitt ex. Hans barns mamma vill jag förstås att han håller en bra kontakt med, men kvinnan efter henne (en flört som bara pågick under en månad för snart ett år sedan).

Han berättade för mig en dag att han plockat bort alla från Facebook och berättade också att han raderat sitt ex nummer ur mobilen. Jag gick så in på Facebook och addade honom. Vi skrev in att vi hade ett förhållande och allt. Han har varit gift tidigare i 15 år och varit singel under två år (bortsett från den här flamman som han hade under en månad). Efter några veckor fick jag reda på att han hade henne kvar på Facebook samt några av de nätflörter han prompt ville ha kvar. Jag kan förstå att det kan vara svårt att plocka bort någon. Jag kan förstå att man kan vara vän med sitt ex. Men var går gränsen?”

Inlägget har fått flera kommentarer och långt ifrån alla är av samma åsikt. Signaturen ”Tittis” skriver:

 ”Jag tycker det verkar konstigt att han väljer att ha kvar sina ex, framförallt så borde han väl vara mer mån om DIG, än om att hålla kontakten med dom? Jag menar, om de inte betyder något för honom, så är det väl inga problem att ta bort dem ut sitt liv?”

Signaturen ”Maria” skriver istället:

 ”Klokt skrivet. Man kan aldrig ställa ultimatum på sin partner. Det är bästa sättet att förstöra en relation. Man måste lita på den man lever med för gör man inte det är det ingen idé att fortsätta ihop. Acceptera eller gör slut. Det finns inget annat. Att han ljugit om sina ex beror såklart på att du är så svartsjuk att han hellre ljuger än att det blir bråk.”

Vad tycker du, vart går gränsen för att ha kontakt med sitt ex? Diskutera vidare i vårt Damrum.