Foto: Privat /SVT

Smärtsamt att ta del av Josefin Nilssons öde – men att blunda gör det värre

Dokumentären om Josefin Nilssons destruktiva relation och hennes allt för tidiga bortgång drabbar hårt. amelias Hanna Nyström om varför det är så viktigt att se den.

Mamma, varför gråter du?

Frågan kommer från min 5-åring.

Därför att livet är så orättvist, vill jag svara henne. Därför att det fortfarande kan vara livsfarligt för kvinnor att umgås med män, vill jag säga. Men det gör jag inte. Istället svarar jag att jag såg något väldigt sorgligt på teve. Det är också sant.

Dokumentären 

Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är på SVT Play, är en sorglig historia. Det går inte att värja sig, det gör ont i hela kroppen att ta del av Josefins smärtsamma historia. Men att blunda för den gör bara ont värre.

Se den, för det är en viktig historia. Se den, dela den och prata om den. Det gör vi på amelia, och diskussionen kommer att fortsätta länge. Tyvärr.

I fredags skulle Ainbusk-sångerskan ha fyllt 50 år. Samma dag släppte SVT en ny dokumentär om hennes liv som berörde många. I lördags hedrades Josefin Nilsson med en ljusmanifestation i Stockholm.

Se den och #brinnförjosefin

Marie Nilsson Lind, Josefins syster, om sorgen:

 

Läs också:

Checklista: Är du i en farlig relation? Så bryter du upp

Anja Lundqvist: Den psykiska misshandeln var värst

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!