Simone, 35 var otrogen med flera män: "Han gav mig en ny chans"

Simone var otrogen mot sin pojkvän och förhållandet kraschade. Men han förlät henne och de blev tillsammans igen. Idag är de förlovade och lyckliga föräldrar till en dotter.

När Simone Andersson var i 20-årsåldern började hon och hennes nuvarande fästman Per att ses som "liggkompisar", samtidigt som hon träffade andra män.

När Per och hon så småningom blev ett etablerat par så tänkte hon hela tiden att hon skulle sluta träffa andra.

– Men jag fortsatte av ren vana. Jag levde mycket i nuet på den tiden, utan en tanke på vilka konsekvenser mitt beteende kunde få. Dessutom tänkte jag att det var okej att leka som "ung och dum".

Eftersom Simones förra pojkvän hade varit otrogen mot henne hade beteendet normaliserats hos henne. Nu behandlade hon Per som hon själv hade blivit behandlad. Per misstänkte att något inte stämde. Han märkte att Simone satt mycket med sin mobil och att hon dolde när hon skrev med andra, men när han frågade blånekade hon.

Efter sex månader eskalerade allt i ett storbråk där Simone avslöjade en del av sanningen om sin otrohet. Per blev ursinnig och tog avstånd från henne, och en kort tid senare gick de skilda vägar.

– Då var jag arg på honom och tyckte att han överreagerade som gjorde slut. I min värld hade jag ju inte gjort något fel, det var sådant som kunde hända i en relation. Det tog ett tag innan jag förstod att uppbrottet berodde på mina egna handlingar och inte på Per, säger Simone.

Jag kommer aldrig att bryta det förtroende som jag fått igen

Efter uppbrottet träffade hon en ny kärlek - och blev bedragen av honom.

– Då fick jag en tankeställare. Jag reagerade väldigt starkt på att bli bedragen, men tyckte att Per hade varit orättvis mot mig när jag var otrogen mot honom. Det gick inte riktigt ihop.

Ett par månader förflöt. Simone var singel, och en dag när hon umgicks med en gemensam vän ringde Per kompisens mobil. Pers bil hade gått sönder och han behövde hjälp. "Kom du", sa kompisen, "men Simone är här", varnade han.

Per bestämde sig ändå för att ta emot hjälpen och dök upp.

– Jag var vrålnervös, för jag visste ju hur arg han var. Det var väldigt stelt till en början, men efter en stund slappnade vi båda av och började småprata. Efter det umgicks vi som vänner igen, säger Simone.

De träffades alltmer, och en augustikväll för nio år sedan bestämde de sig för att prata igenom allt som varit: Varför hade Simone varit otrogen? Skulle de gå vidare som vänner eller kunde de återuppliva relationen? De hade ju trots allt känslor kvar för varandra.

Simone och Per fortsatte att umgås som nära vänner och långsamt läkte såren. När Simone fyllde år några veckor senare frågade Per vad hon önskade sig.

– Jag sa att jag bara ville ha en sak, att han skulle lita på mig igen. Den natten kysste han mig och jag var överlycklig!

Där och då lovade Simone att vara ärlig mot honom.

– Jag kommer aldrig att bryta det förtroende som jag fått igen.

Drygt ett år senare föddes deras dotter, och idag är Per och Simone förlovade.

– Något fick honom att förlåta mig och det är jag väldigt tacksam för. Det var jättedumt att jag sårade en person som jag älskar, samtidigt tycker jag inte att man ska ångra saker alltför länge. Man kan bara blicka framåt och ta lärdom av det som varit.

Simone tvekar över om hon själv skulle förlåta någon för otrohet. Rådet till andra är att verkligen känna efter.

– Att lita på personen igen kan vara svårt, men om man vill och orkar kämpa kan det komma något gott ur allt.

Läs också:Efter otroheten – My, 28: ”Jag kände mig sviken, dum och äcklad”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!