Foto: Getty Images/iStockphoto / GizemBDR

8 saker du har hemma – som du kan använda som sexleksaker

Tycker du också att sexleksaker är härliga men lite väl dyra? Sexinspiratören Marika Smith utmanar sin snuskiga fantasi och provar att göra egna sexleksaker av grejer de flesta har liggande hemma. Hur mycket pirr ger de i praktiken?

Gör det själv-trenden har nått ända in i sovrummet. Klassiker som duschstrålen har nog många kvinnor redan provat, men det finns många fler sätt att njuta av prylar i hemmet som egentligen är tänkta för något helt annat. Eller varför inte göra eget hemmagjort glidmedel? Sexologen Suzann Larsdotter uppmanar kvinnor att våga tänka nytt kring sexleksaker.

Sätt på dig 'sexglasögonen'

– Det är väldigt kul att gå runt hemma, titta på sina ägodelar och sätta på sig "sexglasögonen" – vilka prylar ser sköna ut? Ju mer man tänker på sex, desto mer lust får man, och då njuter man ännu mer när det väl blir tillfälle. Att gå i matbutiken och leta "leksaker" med sin partner kan också vara ett spännande förspel, tipsar Suzann och tillägger:

LÄS OCKSÅ: Bästa sexställningen enligt vanliga svenskar

– Att botanisera i grönsaksdisken är perfekt för att prova ut vilken storlek på dildo som passar dig bäst, säger hon. Tänk bara på att trä på en kondom - eller välja ekologiskt.

8 vanliga saker du kan använda som sexleksak

1. Eltandborsten

Foto: E+ / Getty Images / JoKMedia

Nej, du ska inte använda borsthuvudet, det gör ont ... Jag upptäcker att själva handtaget dock är en utmärkt vibrator, och det finns små huvuden att köpa utan strån, som snabbt förvandlar tandborsten till en eldig älskare. Vill du ha en mildare stimulans lägger du långsidan av handtaget mot klitoris - ju längre ner på handtaget, desto svagare vibb.
Plus: Kraftig vibration, smidig att ha med sig på resan.
Minus: Om hela familjen använder samma motordel är det inte så kul ... Köp en egen! Den låter en hel del, och vissa modeller stannar automatiskt efter de tre minuter man ska "borsta" - frustrerande!
Betyg: 4 av 5

LÄS OCKSÅ: 66 heta sextips – för dig som vill testa något nytt

2. Hemgjort glidmedel

Eftersom kondomer kan gå sönder om man använder fett och slemhinnorna kan bilda svamp av socker rör jag ihop ett vattenbaserat, smak- och doftfritt glidmedel av 2 dl vatten och 2 teskedar maizena som får koka ihop försiktigt och kallna. Funkar förvånansvärt bra! Jag får spä ut det med lite mer vatten, men hej vad det glider! Häll på pumpflaska i reseformat och förvara i kylen för bästa hållbarhet, och glöm inte värma glidet i händerna före applicering ... Tillsätt ett par droppar pepparmyntolja om du gillar "pirrande" glidmedel och en fräsch smak.
Plus: Extremt billigt, allergivänligt. Snällt mot kroppen, kondomer och sexleksaker.
Minus: Kortare hållbarhet, och man måste ha lite framförhållning så glidet hinner svalna.
Betyg: 3 av 5

3. Mobilen

Foto: Getty Images/iStockphoto / This content is subject

Tanken på att du alltid har en vibrator till hands i fickan är fantastisk, och det finns en uppsjö av appar som förvandlar mobilen till en sexleksak. Jag provar appen Buru buru som har tre olika vibrationsprogram. Tyvärr är den inbyggda vibrationsfunktionen i min iPhone inte tillräckligt stark för att jag ska nå hela vägen till orgasm, möjligen för kvinnor som föredrar lägre intensitet. Besvikelse!
Plus: Du har den alltid med dig. Dessutom kan du använda mobilen för inspiration - sexigt sms:ande, ett spännande filmklipp ... Det är snarare innehållet som gör mobilen till ett bra sexhjälpmedel.
Minus: Mobilen är troligen det bakterietätaste föremål du äger, jag fick trä en kondom över den, och då är det svårt att styra pekskärmen. Dessutom finns risk för att någon ringer mitt i det roliga - eller att du ringer upp någon av misstag ...
Betyg: 2 av 5

LÄS OCKSÅ: Så får du orgasm med din partner (100% orgasm-garanti!)

4. Deodorant

Foto: Getty Images/iStockphoto / Tharakorn

Oralsex är den sexteknik som är effektivast för kvinnors orgasm, men svår att efterlikna för den som är singel. Jag provade att tömma en deodorant som tagit slut, hälla i silikonglidmedel och sätta tillbaka "bollen". Och jo, rollandet känns alldeles väldigt likt känslan av en våt tunga som letar sig fram över huden ...
Plus: Inga batterier, realistisk känsla och kul med återvinning!
Minus: Behöver diskas och fyllas mellan användningarna av hygienskäl.
Betyg: 3 av 5

LÄS OCKSÅ: amelias sexbloggare Liw: ”Så får jag enklast orgasm”

5. Fingertuta

Fingrarna är trots allt de bästa sexleksakerna, men man kan ju uppdatera även dem. Jag testar den där knottriga gummitutan som finns på alla kontor och som man har på fingret för att bläddra och räkna papper, och ser vad den kan göra för klittrandet. Det visar sig dock att det mest gör ont, och jag känner inte riktigt vad jag gör genom gummit.
Plus: Den som inte gillar vibrationer, men ändå vill ha variation, får möjlighet att styra över hastighet och intensitet i stimulansen. Lätt beröring ger mycket effekt.
Minus: Knottrorna är lite väl stora för den här sortens "bläddrande", de skaver mot klitoris och det är faktiskt skönare och mer effektivt utan. Nästa gång testar jag en fingerborg istället!
Betyg: 1 av 5

LÄS OCKSÅ: Så ofta är det normalt att ha sex

6. Kristallkaraffen

Foto: Getty Images/iStockphoto / yellowpaul

En analplugg måste ha ett ordentligt "stopp" nedtill för att sitta ordentligt på plats, och vara avsmalnande framtill - precis som en gammaldags karaffkork i glas. Lyxigare leksak får man leta efter! Den kalla, glatta känslan är ... klart spännande.
Plus: Finns billigt på loppis, köp och prova tills du hittar den perfekta. Glas är dessutom ett hygieniskt och bra material.
Minus: Kolla noga så det inte gått en flisa och är vasst någonstans. Och tappa inte i golvet!
Betyg: 3 av 5

LÄS OCKSÅ: Så får du fontänorgasm – steg för steg

7. Duschen

Foto: Getty Images/iStockphoto / This content is subject

En älskad trotjänare i sammanhanget. Jag har upptäckt att hemligheten är att skruva av duschmunstycket från slangen och använda strålen direkt på och kring klitoris, för en intensivare effekt. Reglera värmen i strålen efter behag, gärna varmare ju närmare orgasm du kommer. Liggande i ett varmt bad tycker jag också att det är lättare att få flera orgasmer efter varandra, eftersom blodcirkulationen ökar. Fortsätt direkt efter att du kommit och känn hur nästa orgasm växer fram, intensivare än den första.
Plus: Alla har en dusch hemma, du har en ursäkt för att få vara ifred en stund, och du behöver inte oroa dig för hygienen. Det reglerbara trycket gör att du kan skräddarsy din upplevelse och nästan garanterat få orgasm.
Minus: Har du inte badkar måste du stå upp, vilket är knepigt för vissa när det gäller att uppnå orgasm. Och se till att varmvattnet inte tar slut mitt i leken ...
Betyg: 5 av 5

8. Sex med gurka (hitta en böjd - den är perfekt för G-punkten)

Foto: Getty Images/iStockphoto / Peter Zijlstra

Då och då bjuder naturen på en extra böjd gurka eller morot som passar perfekt för g-punktsstimulans. G-punkten vill ha tryck och inte vibration, och sitter i vinkel några centimeter upp på vaginans framvägg, så det gäller att hitta en grönsak som inte är så där EU-godkänt spikrak ... Jag trycker "böjen" mot g-punkten med fast tryck samtidigt som jag stimulerar klitoris. Succé!
Plus: Grönsaker med "konstig" form brukar gå att få billigt, för ingen annan vill köpa dem. Köp ett par olika och prova dig fram, kanske hittar du en perfekt form som inte ens finns som traditionell dildo.
Minus: Är gurkan icke-ekologisk behöver du ha kondom på för att undvika besprutningsmedlet i skalet.
Betyg: 3 av 5

Läs också:11 sexleksaker för maxad njutning – från budget till lyx