Foto: Shutterstock

Vår kk-relation förvirrar mig! | Bengt ger råd

Att ha en kk kan vara befriande, härligt... och svårt. För vad finns det egentligen för oskrivna regler när man har ett kk-relation – och vad ska man göra om man börjar får känslor? Bengt ger råd.

Fråga: Hej! Jag är en kvinna som i somras tog mig ur ett tjugoårigt särboförhållande som borde varit slut för många år sedan. Jag var styrd och kontrollerad och hade tappat mig själv på alla sätt och vis.

Vad finns det för regler när man har en kk?

En flytt till nytt ledde till att jag fick kontakt med en man och inledde en så kallad kk-relation. Jag var ointresserad av ett förhållande, men nyfiken på om jag var så ”död” på sex som jag trodde de sista åren i mitt förhållande. Han ville inget annat än sex heller, så det passade ju fint. Han visade mig vad sex var och jag konstaterade att mitt intresse för sex var allt annat än dött.

Mitt problem är: Var börjar och slutar en kk-relation? Vad finns det för regler när man har en kk?

Han säger att vi bara ska ha sex, men han pratar så mycket om sitt liv med mig. Han är öm och fin när vi träffas, men ibland kan det gå dagar innan han hör av sig – inget av det stör mig, man kan väl inte ha som krav att den andre ska vara trogen i en kk-relation?

Jag vet betydligt mycket mer om honom än han om mig, för han pratar gärna och det får han väl göra. Men jag vet bara inte varför han gör det, när det inte angår mig – vi ska ju bara ha ett kk-förhållande?

Han understryker att det bara handlar om sex men har kommit att betyda en del för mig på många sätt. Han förvirrar mig. Kan du reda ut detta åt mig så jag vet om jag ska gå vidare innan det blir för svårt? ”Lillemor”

Bengt svarar: Var tacksam för det som växer fram

Du kanske inte tillhör de människor som kan – eller åtminstone påstår sig kunna – separera sex från känslor. Du kanske åtminstone inte klarar det med den här killen. Du tycker uppenbarligen för mycket om honom, och han för mycket om dig.

Varför klamrar du dig fast vid vad ni bestämde förut? Varför kan du inte släppa det och vara tacksam för det som växer fram mellan er? Kan det vara så att det här dåliga särboförhållandet påverkat dig mer än du vill tro? Du säger att du tappade dig själv på alla sätt och vis. Det låter som en omskakande upplevelse. Du kanske behöver hjälp med att bearbeta den?

LÄS OCKSÅ: Kär i en kollega på jobbet – hur gör man?

 Bengt Ohlsson är författare, journalist, regissör och dramatiker. Han är pappa till tre barn. Han svarar på frågor från dig om allt som får hjärtat att värka. Har DU en fråga till Bengt? Mejla till fraga.bengt@amelia.se