Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Vad många inte vet är att Tina och hennes partner är polyamorösa...
Vad många inte vet är att Tina och hennes partner är polyamorösa...
Vad många inte vet är att Tina och hennes partner är polyamorösa...
Vad många inte vet är att Tina och hennes partner är polyamorösa... Foto: Istock

Tina, 34, är polyamorös: "Jag vill ha två män i sängen"

Att vilja ha trekant är en av de vanligaste sexfantasierna. Men ofta utgår man från heteromannens drömscenario: en kille och två tjejer. Tina struntar i den normen, hon älskar att ha två män i sängen samtidigt. "Då känner jag mig totalt omhändertagen", säger hon.

Emelie Svensson

Tina bor i en mellanstor stad, mitt i Sverige. Hon jobbar på ett panelföretag, är gift med en man och har två barn. Vad många inte vet är att hon och hennes partner är polyamorösa, vilket innebär att de har flera parallella kärleksrelationer.

– Vi är i polygarderoben, kan man säga. Vissa vänner vet om det, men inte vår släkt och andra bekanta, säger Tina.

Tanken på att vara fler än två i sexsammanhang väcktes redan för 15 år sedan, när Tina tittade på en dokumentär om tre personer som levde tillsammans i ett förhållande. Tanken kändes kittlande, och tonåriga Tina tänkte att det där skulle hon vilja testa en dag. Men vid den tiden var det svårt att hitta likasinnade, så idén fick ligga i dvala, ända till för fem år sedan.

Det var lite nervöst innan, men sexet var lyckat och både min man och jag tyckte att det var en häftig upplevelse

Tina och hennes man var mitt i småbarnslivet och kopplade av med en dokusåpa om en amerikansk man som hade fyra fruar. Tina testade idén: ”Så där skulle jag vilja ha det. Om jag får vara maken”, sa hon. Idén skämtades bort, men Tinas längtan efter ytterligare en partner hade väckts på allvar. Ett par år senare tog hon mod till sig och bollade förslaget igen.

– Jag sa att jag har tid, ork, energi och massor av kärlek och lust att lägga på fler personer, så varför inte testa? Min man kände sig nöjd med enbart mig som partner, så jag föreslog att åtminstone jag skulle få ha en person till i mitt liv, berättar Tina.

Tina och hennes man kompromissade genom att komma överens om att de skulle testa att ha en trekant. Tillsammans lade de ut en annons på en sajt där man söker sexdejter, de fick många svar och började skriva med en man som kändes rätt. Efter att ha mejlat några gånger fram och tillbaka tog de en fika med honom och bestämde sig sedan för att ha sex, alla tre.

– Det var lite nervöst innan. Men sexet var lyckat och både min man och jag tyckte att det var en häftig och väldigt upphetsande upplevelse, säger Tina.

– Sedan blev jag kär i den andre mannen. Fast jag blev på något sätt också ännu mer kär i min man. Känslorna för den nya killen smittade liksom av sig till honom också.

Tinas man var med på att hon skulle börja träffa den nya killen. Innan hon gick hemifrån för att umgås med honom för första gången kände hon sig osäker och frågade flera gånger om det var okej.

Det blir så mycket kåthet i rummet när vi är tre istället för två

Hennes man bekräftade att det inte var jobbigt, han ville att hon skulle göra det. En ny värld började öppna sig. Sedan dess har Tina haft både kk-relationer och en pojkvän parallellt med relationen till sin man. Och han har också dykt in i polylivet och dejtar aktivt numera. Att vara polyamorös behöver inte betyda att man njuter av gruppsex, det betyder att man är öppen för att ha flera kärleksrelationer samtidigt. Men för Tina innebär det att hon också gillar att ha sex med fler än en person vid samma tillfälle.

– Det är härligt med två personers idéer i sängen, det blir sällan slentrian. Oftast är det jag och min man och en kille till, berättar hon.

LÄS OCKSÅ! Sexnovell om heta trekantsmötet: ”Ligger naken på hotellet med två män omkring mig” 

Det har också hänt att Tina varit med två andra personer, utan sin man. Men de tycker mest om att göra det tillsammans och har även haft fyrkanter. Den största vinsten är att det är mer av allt, enligt Tina.

– Det är fler händer, och fler kukar, helt enkelt, säger hon.

Och det finns många olika sätt att njuta av den fulla uppmärksamheten från två män. Tinas favoritställningar innebär att hon är i centrum.

– Man kan bara ligga i en myshög. Eller, en man på varje sida är nästan bäst, för då kan båda smeka mig. Jag älskar att ha fyra händer på kroppen samtidigt, säger hon.

– Eller att en hånglar med mig medan en slickar mig samtidigt. En kan hålla på med brösten medan den andra fingrar. Alternativt att en slickar medan den andre sätter på mig. Man kan också köra en så kallad dubbelmacka om man gillar analt, där en sätter på framifrån och en bakifrån.

– Det är fler händer, och fler kukar, helt enkelt. Foto: Istock

Spänningen och känslan av att bli omhändertagen är härligast, enligt Tina. Hittills har hon bara haft sex med heterosexuella män samtidigt.

– Då är männen där för min skull. De är sugna på bara mig och inte på varandra. Och det blir så mycket kåthet i rummet när vi är tre istället för två.

Det är ganska ovanligt med en kvinna och två män i en trekant, två kvinnor och en man är en betydligt vanligare konstellation. På nätet är det många heterosexuella par som söker ytterligare en gästspelande kvinna. Enligt en kanadensisk studie från 2016, med 274 heterosexuella collegestudenter, var män betydligt mer positiva till att delta i en trekant om den innefattade två av motsatt kön.

Och det är något av ett tabu för en kvinna att vilja vara med två män samtidigt, vilket Tina tycker är synd.

Detta är polyamori

Att vara polyamorös innebär att man har flera pågående kärleksrelationer med olika partners, med samtycke från samtliga inblandade. Det är kärleken och de känslomässiga banden som betonas, inte de sexuella. På så sätt skiljer sig polyamori från så kallade öppna förhållanden. Begreppet polysexualitet kan däremot användas om personer som vill ha flera sexuella relationer, relationer som inte nödvändigtvis behöver vara romantiska och känslomässiga.

– Kvinnor är ofta i underläge. Jag tycker inte att man alltid ska gå på männens fantasi. Men män ställer sällan upp på sådana trekanter, för att de är homofoba. Klart även tjejer ska få leva ut sina fantasier. Vad hjälper det att trycka ner sina begär? säger Tina.

Trots det härliga sexet så finns det ändå vissa orosmoln. Som polyamorös betonar Tina vikten av att ha en tydlig dialog med sina partners. Känslor som oro och svartsjuka kan göra sig påminda, där man frågar sig varför en annan plötsligt får mycket uppmärksamhet. ”Ska du lämna mig nu? Kommer jag att bli ersatt?”

– Man måste prata om vad man vill och inte vill, och se till att alla känner sig bekräftade. Det kan bli lite tufft, säger Tina.

Just nu har hon tre stadiga partners: mannen som hon har barn och lägenhet med sedan 13 år tillbaka, en pojkvän sedan sju månader som hon träffar en gång i veckan samt en kk som är singel, som hon träffar då och då. Ibland träffar Tina även andra, om lusten och tiden finns. Även i själva sexakten gäller det att vara kommunikativ, särskilt när man är fler än två.

Tina och hennes man brukar prata igenom vad de är sugna på när de ska ha sex med en tredje part.

– Så att vi är överens om att det till exempel bara är myssex idag.

Tina har valt att inte vara med på bild. Hon förklarar att det beror på de många fördomarna mot personer som har multipla kärleksrelationer, bortom kärnfamiljsnormen. Men hon uppmuntrar den som blir nyfiken att testa.

– Är det något du är sugen på så strunta i samhällets regler och kör.

Är du nyfiken? Tinas tips till dig som vill testa att vara fler än två i sängen

Gå på din känsla. Din önskan och din fantasi är viktig. Gör vad du känner för, det är det viktigaste.

Tänk på säkerheten. Hoppa inte på första bästa som du hittar på nätet. Det är viktigt att känna sig bekväm. Och var rädd om dig – följ inte med någon ensam. Se till att bestämma träff på en offentlig plats första gången.

Njut. Av livet och av sex Vill du testa – gör det.

LÄS OCKSÅ: Lina och Jonatan: ”Vi stärker kärleken med tantrasex”

LÄS OCKSÅ: Öka sexlusten – 8 sexnoveller som eggar fantasin