Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
amelias sexbloggare rekommenderar att ha knipkulor redo i duschen – om lusten faller på.
amelias sexbloggare rekommenderar att ha knipkulor redo i duschen – om lusten faller på.
amelias sexbloggare rekommenderar att ha knipkulor redo i duschen – om lusten faller på.
amelias sexbloggare rekommenderar att ha knipkulor redo i duschen – om lusten faller på. Foto: Getty

Sexbloggarens onaniguide: 6 härliga tips för mer njutning

Onani sker ofta på rutin – och på samma sätt varje gång. Men det finns massor av njutning att uppleva, med många sköna lekar passande för endast en deltagare.

Här är sexbloggarens guide till hur du når svindlande höjder på egen hand!

Onani är en stor källa till njutning – och ett sätt att ge dig själv kärlek samtidigt som du lär känna din kropp. Det finns så mycket positivt som du får ut av att onanera att det kan betraktas som en starkt hälsofrämjande insats. Du blir gladare och lugnare – kanske till och med friskare – till följd av de hormoner som frisätts när du njuter och kommer. Och du slappnar av och sover bättre.

Fler borde ge sig chansen att få känna full upphetsning i enbart sitt eget sällskap

De flesta av oss onanerar, och 32 procent ägnar sig åt självkärlek flera gånger i veckan, enligt en undersökning utförd av RFSU. Och det är vanligt även hos dem som är en del av ett parförhållande. Att onanera när man är tillsammans med någon är dock belagt med vissa skamkänslor, för somliga är det jobbigt eller till och med otänkbart att erkänna för partnern att man gör det skönt för sig själv. Känslorna av skam som av olika skäl är kopplade till onani kan ha en hämmande och lustdämpande inverkan – och dessutom riskerar de att göra onanistunderna ganska tråkiga. Det tenderar att bli något som bockas av, som vilken annan aktivitet som helst, och med den teknik man är mest bekväm med. 

Se onani som en glädjekälla

De flesta lägger endast en till fem minuter per tillfälle på att göra det skönt för sig själva, visar en undersökning utförd av Sifo på uppdrag av sexleksaksföretaget Lelo.

 –Jag tycker att det är synd – man missar så mycket njutning och utforskande. Fler borde ge sig chansen att få känna full upphetsning i enbart sitt eget sällskap, säger amelias sexbloggare Liw.

– Onani kan verkligen vara en glädjekälla. Visst känns det förbjudet, men det ska det göra. Att det är ”förbjudet” gör det bara lite mer upphetsande. Skäms aldrig för de lekar och fantasier du har med dig själv. Se det som en gåva till både dig och din eventuella partner.

Nå svindlande höjder – på egen hand

”Jag har upptäckt att om jag skjuter ut magen när jag ligger på rygg och onanerar blir det skönare och jag kommer lättare”, berättar sexbloggaren Liw. Foto: Getty

Sexbloggaren Liw berättar om hur hon njuter – och hon delar med sig av sina bästa tips för hur du uppgraderar sexlivet som du har med dig själv.

1. Sluta slentrian-onanera!

Det blir lätt att när tillfälle väl ges så åker lufttrycksvibratorn fram – den som du kommer med så lätt, efter bara några minuter. Det gäller särskilt när man som jag har familj och barn som hänger efter vart man än går. Men en orgasm som har byggts upp genom lite längre stunds stimulans och utforskande blir intensivare.

Be din partner att ta med barnen på utflykt ibland så att du får hela huset för dig själv i en timme eller två. Och passa på att njuta av din egentid!

Och nej, onani ersätter naturligtvis inte det vanliga sexet som du har med din eventuella partner. Att tillfredsställa dig själv och njuta i ditt eget sällskap är bara att ge njutningen en extra dimension. För mig är det snarare så att lusten ökar när jag får onanera loss och släppa fantasierna fria. Min man kan skriva under på att det gör vårt sexliv tillsammans bättre.

2. Låt dina fantasier styra

För att maximera en onanistund behöver hjärnan vara involverad. Det finns inget som förhöjer den fysiska njutningen så mycket som upphetsande tankearbete. Hitta din stora igångsättningsfaktor för stunden. Vad får det att pirra som allra mest? För mig är det tankarna på att vara i centrum med två män. En trekant, med andra ord. Därför är det oftast just det som mina fantasier kretsar kring när jag onanerar. Men för att få rätt känsla och för att mina fantasier ska flöda behöver jag tid. Jag tittar gärna på en het porrfilm som innehåller det jag fantiserar om, för att få i gång tankarna.

Då onanerar vi helst

På kvällen: 34 %

Innan jag somnar: 17 %

Som en paus under dagen: 13 %

På morgonen: 12 %

Mitt i natten: 1 %

Källa: Sifo/Lelo

3. Använd rätt hjälpmedel

Ibland kan det vara hett att simulera riktigt sex när man onanerar, och för mig brukar det handla om fantasier kring att vi är tre i sängen. Då brukar jag fästa två realistiska dildos med sugpropp på lagom avstånd, för att sakta föra in den ena vaginalt, bakifrån, och ta den andra i munnen. Jag kan då lätt fantisera om att jag har två män där, och det gör mig väldigt kåt. För mig är dildos med ett realistiskt utseende att föredra, så det känns verkligt. Fundera på vilka hjälpmedel just du kan använda dig av för att öka njutningen.

4. Välj en spännande miljö

Ett annat sätt att krydda sina onanistunder är att välja en miljö som är upphetsande. Själv brukar jag tycka om att smyga ut på vår balkong en solig dag och kombinera lite solande med att ta på mig själv. Det är härligt att känna solens strålar smeka min kropp och samtidigt göra något ”förbjudet”. Här gillar jag att bara ta på mig själv, på klitoris och min egen kropp. Det gör att jag lätt svävar i väg i mina fantasier. Men för att det ska funka krävs det att jag har hemmet helt för mig själv, annars kan jag inte slappna av.

Men tänk på att vara diskret och försäkra dig om att att ingen ser dig – vi har lagar att förhålla oss till och det kan uppfattas som obehagligt av andra, om du skulle bli upptäckt.

5. Min favorit! Dubbel penetration med knipkulor

Knipkulor är smidigt att ha hängande i duschen för att se till att knipträningen blir av. Men de är också utmärkta som sexhjälpmedel. Till en början tog jag till dem i brist på annat när lusten plötsligt föll på i duschen och jag ville ha något stimuli vaginalt och saknade alternativ. Med tiden har jag förfinat användningen av knipkulorna i samband med onani, i kombination med min trekantsfantasi. Just när det gäller trekant med två män så är dubbel penetration något jag gärna fantiserar om. Genom knipkulorna kan jag njuta av en mild variant av dubbel penetration på egen hand, vilket har visat sig vara riktigt njutningsfullt. Att ligga på sidan har visat sig vara bäst, men det är inte lätt att styra både fram och bak och att samtidigt pilla på klitoris...

Att använda knipkulorna vaginalt samtidigt som jag använder en lagom stor dildo där bak med mycket glidmedel ger mig också mycket njutning. Då har jag dessutom en hand fri för att ta på klitoris. Den här övningen har gett mig en av mina längsta och starkaste orgasmer någonsin.

6. Hitta rätta knipet (det är inte som du tror)

När man har sex med någon så kan man ha svårt att släppa tanken på hur man ser ut. Men när vi är för oss själva och onanerar så behöver vi inte tänka på det. Så se till att slappna av och, framför allt, släpp ut magen! Jag har nämligen upptäckt att om jag skjuter ut magen när jag ligger på rygg och onanerar märker jag att det blir skönare och jag kommer lättare. Jag tror det beror på att knipmusklerna automatiskt spänns mer om magen slappnar av. Men vad gör de flesta vid sex och även vid onani? Jo, man drar in magen och spänner den tillsammans med knipet. Men det rätta knipet hittas lättare när magen är avslappnad. Och för mig medför det också att jag kommer lättare. Det är dock först på senare tid som jag har börjat inse knipets betydelse när jag onanerar. Kanske funkar detta på dig också – våga prova dig fram!

Läs Liws blogg på amelia.se 

Mindre onani i pandemi – och andra kittlande fakta

Onani kan lindra mensvärk – så stället för att svälja en smärtstillande tablett nästa gång kanske du borde krypa ner i sängen och hänge dig åt en stunds njutning. Foto: Getty

Inte bara hemma

De flesta svenskar, 32 procent, onanerar flera gånger i veckan, och bland män är aktiviteten något högre. Det visar en undersökning utförd av RFSU. 20 procent av svenskarna uppger att de har onanerat hemma hos någon annan och 16 procent av de tillfrågade har onanerat på jobbet. Men den stora massan, 63 procent, gör det helst när de är ensamma hemma enligt en undersökning av Sifo/Lelo.

Bra mot mensvärk

Istället för att svälja en smärtstillande tablett nästa gång du plågas av mensvärk kanske du borde krypa ner i sängen och hänge dig åt en stunds onani. En ny studie från menskoppsföretaget Lunette visar nämligen att onani kan lindra mensvärk. Så många som sju av tio kvinnor i studien upplevde att regelbunden onani lindrade menssmärtorna och 42 procent tyckte att onani var mer effektivt än tabletter.

I backspegeln...

Termen onani betyder egentligen ”avbrutet samlag” och kommer från berättelsen om Onan i Gamla Testamentet. Under lång tid ansågs onani orsaka sjukdom, både psykisk och fysisk. Men i början av 1900-talet förändrades uppfattningen och onani började i offentliga skrifter beskrivas som ett normalt sexuellt beteende.

KÄLLA: NATIONALENCYKLOPEDIN

VI HAR ONANERAT MINDRE PÅ SISTONE

Nästan var fjärde svensk har onanerat mer sällan än vad de tidigare gjort under pandemin, enligt Onanirapporten 2021 – en undersökning utförd av Sifo, på uppdrag av Lelo. Samtidigt uppger sju procent att de har onanerat något oftare eller mycket oftare under det senaste året.

 

– Att våra onanivanor har förändrats kan bero på flera saker. Bland annat har vi vistats hemma mer än tidigare och det har för vissa varit svårare att få en stund för sig själv. Stress kopplat till pandemin kan också ha påverkat lusten, säger Elvira Eriksson, marknads- och kommunikationschef på Lelo. Den stora massan har dock inte ändrat sina vanor alls och onanerar som vanligt.

LÄS OCKSÅ: Öka sexlusten – 8 sexnoveller som eggar fantasin
LÄS OCKSÅ:
amelias stora orgasmskola: Det är dags att komma nu!