”Jag är snart 30 men har aldrig har haft sex med en man... Alla utgår ifrån att jag har det”, skriver Evelina till amelia.
”Jag är snart 30 men har aldrig har haft sex med en man... Alla utgår ifrån att jag har det”, skriver Evelina till amelia. Foto: Shutterstock

”Märks det att jag är oskuld?” Kvinnoläkaren svarar

Kommer han märka att jag är oskuld? Det undrar amelias läsare Evelina som är 30 år, men inte har haft sex med någon tidigare. Kvinnoläkaren Susanna Ericsson ger svar.

Fråga: Jag undrar om det märks att man är oskuld, och inte har haft sex tidigare. Jag frågar därför att jag snart fyller trettio men aldrig har haft sex med en man. Alla utgår ifrån att jag har det, på grund av min ålder, och det finns inget religiöst bakom, jag har bara inte hittat någon jag vill göra det med. Men nu har jag börjat dejta en man. Han vet inget om min bristande erfarenhet, då kanske han skulle tro att det är något fel på mig. Kommer han att märka något? /Evelina

Kvinnoläkaren: Nej, det märks inte att du är oskuld – men berätta ändå

Utan att veta något om mannen du har börjat träffa så hoppas och tror jag att han inte skulle döma dig om han fick veta att du inte har haft sex med någon innan. Jag vill uppmuntra dig att berätta för honom att han blir det förste. Jag tror verkligen att upplevelsen för er båda blir bäst då. 

Om du ändå väljer att inte berätta för honom så är det ganska osannolikt att han skulle märka något. En del kvinnor blöder första gången de har samlag, och det kan också göra ont. Men både smärta och blödning kan förekomma vid samlag även om det inte är första gången, så om du absolut inte vill att han ska veta kan du känna dig lugn.

LÄS OCKSÅ: ”Min sena sexdebut har ingen betydelse i dag”

Aktuellt just nu