Efter vistelsen i Moçambique kom Lisa i kontakt med tantrans värld. Den första sexupplevelsen, med en man som praktikserade tantra, liknade inget annat.
Efter vistelsen i Moçambique kom Lisa i kontakt med tantrans värld. Den första sexupplevelsen, med en man som praktikserade tantra, liknade inget annat. Foto: Theresia Kölin

Lisa har bättre sex med tantra ”Allt handlar om att äga sin njutning”

Genom dans, tantra, polyamori och dominanslek har Lisa hittat sina drömmars sexliv. "Allt handlar om att äga sin njutning", säger hon.

Att utforska känslolivet och sexualiteten är Lisa Josefssons passion. Genom att praktisera tantra, dans och dominanslek har hon lärt sig att äga sin egen njutning.

– Många av oss tänker att det var tack vare någon annan som vi hade bra sex. Men även om vi uppnår extas i mötet med någon annan så kommer vår lust inifrån oss själva, och den kan vi alltid ha tillgång till, säger hon.

En vändpunkt i Lisas relation till sin kropp kom under en tre år lång vistelse i Moçambique, dit hon flyttade för att ägna sig åt dans.

Jag slog säkert världsrekord i fontänorgasm

– Genom dansen hittade jag nya sätt att röra mig och känna njutning i min egen kropp. Det finns ett naturligt lugn hos många kvinnor där, och sensualiteten är en del av vardagen. Jag inser i efterhand att min kropp innan dess ofta var avstängd och jag hade svårt att slappna av och vara närvarande när jag hade sex.

Tiden i Mocambique gav Lisa en helt annat sexuell energi, som har fått henne att må bättre på alla sätt.

– Här i väst så tänker många att sensualitet är något som kvinnor plockar fram för att dra till sig uppmärksamhet, men istället fick jag lära mig att det handlar om att njuta i min egen kropp.

Efter vistelsen i Moçambique kom Lisa i kontakt med tantrans värld. Den första sexupplevelsen, med en man som praktikserade tantra, liknade inget annat.

– Jag slog säkert världsrekord i fontänorgasm, skrattar Lisa.

– I stunden kändes det som om jag hade mött ett sexuell guru med magiska fingrar, men i efterhand insåg jag att det var jag som hade lärt mig att slappna av i underlivet och tillåta flödet, och det har jag med mig än idag, berättar hon.Fullständig närvaro går som en röd tråd genom tantrans filosofi. Sexet är alltid förutsättningslöst och behöver inte leda till penetration eller orgasm.

– Det är så skönt att bara upptäcka vad som sker i stunden, och inte ha några förväntningar. Det är då magi uppstår!

Att göra slut med den den orgasmjakt som många av oss hamnar i, har varit en nyckel till mer njutning. Att släppa penetrationsfixeringen är en annan.

Det kändes som om jag hade mött en sexguru med magiska fingrar

Lisa utforskar sedan en tid tillbaka även dominans och underkastelse, och den fina linjen mellan smärta och njutning (BDSM).

– Jag älskar mjuk och kärleksfull beröring, men att bli dominerad för första gången var en frihetskänsla. När en bestämmer och en ger sig hän blir det lättare att njuta, istället för att båda försöker tillfredsställa varandra samtidigt.

Hur en dominanslek går till varierar mycket. För Lisa kan det handla om att bli biten, smiskad eller fasthållen av någon som hon litar på.

– Det kan få min kropp att öppna upp sig och lusten nästan exploderar, säger hon. På samma sätt älskar jag att ge andra den upplevelsen, dels för att se någon annan i extatisk njutning och dels för att jag känner mig väldigt kraftfull när jag dominerar, det är en häftig upplevelse.

Lisa har sedan länge upplevt att hon kan känna kärlek till flera personer samtidigt och har på senare tid valt att kliva utanför tvåsamhetsnormen. Idag har hon tre partners, två kvinnor och en man.

– Att vara polyamorös innebär för mig att gränsen mellan vänskapsrelationer och kärleksrelationer suddas ut. Jag kan släppa in olika människor till en nivå som känns trygg för mig.

Att vara intim eller leka sexuellt med flera personer i livet, även med kompisar, utan att det nödvändigtvis leder till sex är en möjlighet som Lisa värderar högt.

– Det skulle vara svårt för mig att begränsa de uttrycken till bara en person, säger hon.

Men framförallt har polyamorin fått Lisa att utmana sina normer och rädslor.

– Istället för att ha förväntningar på att en person ska uppfylla alla mina behov, har jag flera relationer som får mitt liv att kännas mer komplett.

Tillåtande av sårbarhet är en av hennes grundstenar, både för att skapa goda relationer och för att få ett fantastiskt sexliv.

– Att ha sex är det mest intima man kan göra med någon annan. Jag blir lätt känslomässigt överväldigad av riktigt nära sex. Ofta kommer tårar, och det välkomnar jag. En person som inte är redo att möta mina och sina egna känslor är inte redo att vara intim med mig.

– Förutom att sex kan vara underbart så är det också en möjlighet att läka sår och att hitta tillit och kärlek till sig själv.

Som resultat av den känslomässiga öppenhet och trygghet som Lisa har landat i, så kommer lusten väldigt lätt och naturligt för henne. Att hon ofta får uppleva fantastiska helkroppsorgasmer är en annan bonus.

Men oavsett vem Lisa träffar eller vilken sexlek de ägnar sig åt, så betonar hon att det handlar om att älska sig själv, och att få leva ut hela sitt jag. Idag brinner hon för att sprida sin kunskap vidare till andra.

– Alla människor har en fantastisk kropp full av lust, och jag är så tacksam för att jag har hittat kontakten med min.

LÄS OCKSÅ: Johanna ägnar sig åt bondage: ”Shibari är både en fetisch och hobby”

Vill du testa tantra - och utforska din sexualitet?

Lisa Josefsson tipsar om att utforska din sexualitet och sårbarhet genom dans. Hon håller bland annat i kursen ”Dansa in din sexualitet”, som vill hjälpa deltagarna att komma i kontakt med sina känslor i en öppen­sinnad miljö där alla är välkomna att vara precis som de är. Läs mer om Lisa och hennes dansverksamhet 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av amelia + halsband från Smycka för endast 199 kr. Köp nu!