För att vår bloggare Liw ska få fontänorgasm måste G-punkten stimuleras.
För att vår bloggare Liw ska få fontänorgasm måste G-punkten stimuleras. Foto: Istock

amelias sexbloggare Liw: Så får du en fontänorgasm – steg för steg

Håll i dig nu. För här kommer ingående och detaljerade tips från vår bloggare Liw om hur man får en fontänorgasm. Ställningar, handrörelser och hastighet... läs och njut!

1. Att hitta G-punkten kan vara nyckeln

För att vår bloggare Liw ska få fontänorgasm måste G-punkten stimuleras, gärna i kombination med att klitoris stimuleras.

– Att bara ta på min klitoris känns skönt, men vägen till min orgasm är då kanske 20-30 min bort. Och jag måste då gå in i mig själv och vara avslappnad. Om min man samtidigt stimulerar min G-punkt är min orgasm kanske bara 10 min bort och jag behöver inte gå in i mig själv och fokusera lika mycket. Det kan förekomma att det kommer lite vätska med klitorisstimulans, men det är när G-punkten stimuleras det verkligen blir en riktig fontänorgasm.

2. Vilken ställning är bäst?

Bara du eller din partner kommer åt G-punkten så fungerar vilken ställning som helst. För Liw är den ultimata ställningen på mage över en kudde, medan hennes man stimulerar G-punkten med sin hand.

– Länge låg jag på rygg och tog på mig själv, medan min man tog på min G-punkt. Detta fungerar toppen. Detta kan vi göra som mellanspel vid samlag eller efter min man kommit och vi koncentrerar oss på min orgasm. Av en ren händelse upptäckte min man min G-punkt från en annan vinkel. Detta var inte planerat på något sätt. Men något hände när vi vände på steken och jag hamnade på mage eller alla fyra.

LÄS OCKSÅ! Sexnovellen: ”Jag ligger naken i hotellsängen med två män runt mig”

3. Steg för steg - så gör du: Liws man om hur han går tillväga i detalj

– Den ultimata ställningen för att Liw ska få en fontänorgasm är att hon ligger på mage över en kudde eller står på alla fyra med huvudet vilandes i sängen. G-punkten hittar jag sedan ungefär de klassiska 5-6 cm inne i henne på främre väggen.

"Kom hit rörelse" med tre mellanfingrar

– Jag använder helst min högra hand för bäst kontroll då jag är högerhänt och har tre fingrar inne med ganska rikligt med glidmedel. Jag gör sedan en slags vinkande rörelse med de tre mellanfingrarna, en ”kom hit rörelse”. Det gör att jag egentligen drar med fingrarna längs med främre innerväggen bortom g-punktsområdet mot g-punkten med ganska raka fingrar, så långt in som jag når. Inledningsvis gör jag ganska små rörelser, men när det är dags att ”trycka på knappen” så gör jag dragen ganska markanta.

Hastighet?

– Det är lite svårt att säga hastighet och hur stora rörelser som ska göras. Liw brukar guida mig att ibland bara köra på och då kommer hon ganska snabbt, inom 15-20 sekunder. Ibland vill hon dock att jag ska ta det lite lugnare så hon samtidigt kan ta på sig själv och komma ”mer” och intensivare. Det sprutar i vilket fall som helst nästan alltid.

– Det är mest sprut de första gångerna för här kan jag hålla på och upprepa ”knapptryckandet” för multipla orgasmer. Ja det är faktiskt som en knapp i den bemärkelsen att det är i princip orgasmgaranti för Liw när jag gör så här.

Fakta: Liw

Småbarnsmamma som enligt henne själv lever ett tämligen vanligt "Svenssonliv".

• Bor: Villa

• Familj: Man och tre barn

• Skriver under hemlig identitet. amelias bloggare Liw skriver under hemlig identitet för att kunna vara så öppen som möjligt om sina innersta sexuella tankar.

• Blogg: Liws lust

Läs mer om fontänorgasm på Liws blogg - och andra njutningsbara ämnen.

Vad är fontänorgasm?

Enligt RFSU är en fontänorgasm när en person med fitta får utlösning, alltså sprutar ut vätska vid sexuell stimulering.

Mängden vätska skiljer sig från person till person, men också mellan gång till gång. Allt från att det rinner ut lite vätska i taget från att det kan spruta stora mängder.

Läs också: 9 sköna knep för att få orgasm med din partner

Hur känns en fontänorgasm?

För Liw känns en fontänorgasm annorlunda jämfört med en klitorisorgasm.

– Det är inte alltid att den är bättre men den är djupare och det kommer vätska. Den kan också inträffa som en “mellanorgasm” som inträffar mellan, före eller efter en “vanlig” klitorisorgasm.

Vad innehåller en fontänorgasm?

En fontänorgasm kan innehålla två olika sorters vätskor enligt forskning som RFSU tagit del av. Mängden fontänorgasm skiljer sig åt beroende på vilken vätska det rör sig om.

• Vätska från körtlar. Det kan vara körtlar runt urinröret som tömmer sig på vätska. Denna vätska är söt och liknar tunn skumm-mjölk. Och kommer oftast bara i mindre mängd.

• Vätska från urinblåsan. Den andra vätskan kommer från urinblåsan, men består inte bara av urin. Trots att testpersoner i forskningen ovan hade kissat precis innan de onanerade så fylldes urinblåsan snabbt vid upphetsning, och vid orgasm sprutades detta ut ur urinröret. Denna vätska kom i större mängd, och innehöll prostatasekret och utspädd urin.

Läs också: 11 sexleksaker för maxad njutning – från budget till lyx