Artikeln innehåller annonslänkar

Ett hett sextips är att tvåla din partners kropp medan du kysser och smeker hen varsamt. Både romantiskt och otroligt upphetsande.
Ett hett sextips är att tvåla din partners kropp medan du kysser och smeker hen varsamt. Både romantiskt och otroligt upphetsande. Foto: Shutterstock

66 sextips – för dig som vill testa något nytt

Letar du efter heta sextips för ett bättre och skönare sexliv? Då har du kommit rätt! Här hittar du alla sextips som någonsin publicerats på amelia + några till. Läs och låt dig inspireras ...

1. Släpp ”penetrationsfokus”

Att testa sex på nya sätt, att sex exempelvis inte bara behöver innebära penetration, kan tvinga er att börja tänka lite nytt. Hur kan man göra det skönt för varandra utan att använda sig av penetration?  Så, genom att utmana dessa tankar, och kanske tillfälligt ta en paus från just penetrationen, kanske ni hittar nya sätt och saker som ni vill använda mycket av framöver...

2. Var tydligare med vad du tycker är skönt

Foto: Shutterstock

Bli bättre på att kommunicera med din partner exakt vad du tycker är skönt, vad du behöver och hur just du får orgasm. Vissa av oss är väldigt bra på det, vissa av oss är lite sämre. Men öva, öva, öva på att vara tydligare med vad du gillar. Övning ger färdighet, och fler orgasmer!

3. Sexförbud...

Sexförbud kanske känns som ett tråkigt sextips (eller skönt för den som känner press), men kan faktiskt göra underverk för sexlivet. Att ”inte få” kan öka lusten något så oerhört! Perfekt för par som varit ihop länge eller som tillfälligt tappat gnistan. Gör så här:

Vecka 1: Inget sex. Ni får inte ens smeka varandra inför kläderna. Men ni får självklart flörta, prata och skicka sex-sms till varandra under perioden.

Vecka 2: Andra veckan får ni smeka varandra överallt på kroppen, men inte på erogena zoner; så som bröst, penis och underliv.

Vecka 3: Nu får ni smeka varandra överallt, men det får inte leda till penetration.

Vecka 4: Förbuden är borta och ni väljer fritt vad ni vill göra.

LÄS OCKSÅ: Ingen sexlust? 9 tips som får det att pirra igen 

4. Köp en vibrator

En vibrator är kanske den bästa investeringen du kan göra för ditt sexliv. Både för ensamsex och tillsammans med en partner. Det finns massor av olika vibratorer - så testa dig fram för att se vad du gillar! Att ha en vibrator på klitoris samtidigt som du har penetrationssex tar allt till nya höjder (tips på smidig vibrator vid sex). 

För onani kan vi verkligen rekommendera en lufttrycksvibrator. Den kan du ju så klart även använda med en partner också, bara att orgasmen kommer så snabbt. Vi pratar sekunder...

5. Testa tantra

Fullständig närvaro går som en röd tråd genom tantrans filosofi. Något som förhöjer känslan, både i kontakten och närheten med dig själv och med din partner.

– Jag får orgasmer som jag inte ens visste existerade, säger Lina, 37, till amelia i artikeln ”Vi stärker kärleken med tantrasex”. I artikeln delar hon med sig av sina favoritövningar och sköna nybörjartips.

För dig som är sugen att testa finns det mängder av kurser och platser som håller rum för tantra. Googla och upptäck! Ängsbacka är ett exempel på en sådan plats där du tryggt och säkert (och alltid på dina villkor!) kan utforska dina gränser och din sexualitet.  

LÄS GÄRNA: Allt om sexfestivalerna (tantra och Sexsibility) på Ängsbacka

”Ängsbacka är en milstolpe i livet för många”.

Här nedan i tips nr 6 och 7 kommer två klassiska tantra-övningar.

6. Tantra-övning: Nyfiken massage

Att massera varandra skapar lugn och cirkulation, och frigör mängder av må bra-hormoner. Uttryck om du vill ha massage på något särskilt ställe eller sätt, och om det är något ställe som du inte vill bli masserad på. Respektera varandras gränser, och var fullständigt medveten om att den andras gräns inte har något med din önskan att göra. Glöm allt som rör prestation, och låt dina händer styra massagen. Fokusera på hur det känns i händerna. Smek flera gånger längs ryggraden; mitt på kroppen på framsidan strax ovanför könsorganet upp till halsen om den som masseras ligger på rygg, och från svanken upp till nacken om din partner ligger på mage. Massera gärna med olja. Undersök med nyfikenhet och åtrå varenda del av din partner. Blanda fjäderlätta smekningar med knådning. Låt handflatorna vila helt stilla på kroppen emellanåt. Här kan ni ge varandra så länge ni vill, men se till att byta position med varandra.

7. Tantra-övning: Eye-gazing

Sitt mittemot varandra, antingen påklädda eller nakna. Se varandra i ögonen och håll kvar blicken i flera minuter utan att se bort. Kom ner i andning. Var närvarande och släpp allt utanför er egen lilla bubbla.

8. Visa att du vill ha din partner

Att tydligt visa hur kåt du blir av din partner, och hur mycket du vill ha hen, kommer göra vilket sex i världen så mycket bättre.

Foto: Istock

9. Åk på en sexresa

Det finns många ställen i Sverige dit du och din partner kan åka för att piffa upp sexlivet. Allt från en koja högt upp i träden till det erotiska rummet på Ulfsunda slott som är inrett med lack och läder.

Eller varför inte hyra ett rum på Venusgården i Skurup där det finns sexgunga i varje rum - och en trädgård preppad för sexfest. Läs mer om de olika resorna här! 

10. Läs en sexnovell, själv eller för varandra!

Foto: Shutterstock

Många föredrar erotik i text framför porr. Testa att läsa själv, för din partner eller låt din partner läsa för dig. Alla tre förslag kan bli mysiga på lite olika sätt.

Här hittar du flera sexnoveller som är gratis att läsa på amelia. 

11. Stimulera bröstvårtorna

Bröstvårtorna är en otroligt erogen zon för många. Be din partner slicka och nypa lätt i bröstvårtorna då och då under förspelet, sexet och orgasmen.

12. Handrörelserna som kan leda till fontänorgasm

Foto: Istock

I artikeln ”Så får du en fontänorgasm – steg för steg” tipsar amelias sexbloggare Liw och hennes man om hur de gör för att Liw ska få en fontänorgasm. Nämligen så här:

– Den ultimata ställningen för att Liw ska få en fontänorgasm är att hon ligger på mage över en kudde eller står på alla fyra med huvudet vilandes i sängen. G-punkten hittar jag sedan ungefär de klassiska 5-6 centimeter inne i henne på främre väggen, säger Liws man Love.

– Jag använder helst min högra hand för bäst kontroll då jag är högerhänt och har tre fingrar inne med ganska rikligt med glidmedel. Jag gör sedan en slags vinkande rörelse med de tre mellanfingrarna, en ”kom hit rörelse”. Det gör att jag egentligen drar med fingrarna längs med främre innerväggen bortom g-punktsområdet mot g-punkten med ganska raka fingrar, så långt in som jag når. Inledningsvis gör jag ganska små rörelser, men när det är dags att ”trycka på knappen” så gör jag dragen ganska markanta.

13. Shibari (att binda varandra)

Johannas främsta bondagepartner är hennes sambo, som hon träffade genom shibarin. Foto: Theresia Kölin

Shibari är en japansk repteknik där man binder varandra på olika sätt. Man brukar räkna shibari som en del av den västerländska BDSM-kulturen, men det är också en konstform med stort fokus på det estetiska uttrycket.

– För mig är det något intimt, som ofta har en sexuell vibe, men vi kan vara kåta utan att behöva gå vidare med det. Det blir ett tryggt sammanhang där man kan utforska vad man tänder på och hur man känner i olika situationer, utan att man upplever att man förväntas ha sex, säger Johanna Hajnos, som har praktiserat shibari i fem år, till amelia i artikeln ”Johanna ägnar sig åt bondage: Shibari är både en fetisch och hobby

14. Inga trosor...

Ett litet sms om att du inte har satt på dig några trosor i dag  kan vara ganska mysigt..

15. Köp en kamasutra-bok

Foto: Adlibris

Prova en ny sexställning varje dag, ni kanske hittar en ny favorit ni inte visste fanns! Läs mer och köp här.  

16. Titta på porr

Vi är många som tittar på porr själva, med det kan vara fantastiskt att göra det med sin partner. Välj porr som passar just er. För inspiration så läs gärna vår artikel om feministisk porr.

17. Hångel och petting - endast!

Gå tillbaka till tonårsperioden, när man kunde ligga och hångla i all evighet, och där petting var själva slutskedet. Så mysigt, och så underskattat!

Foto: Shutterstock

18. Femdom (kvinnlig dominans)

Upptäck din dominanta sida, för kanske går du i gång på det! Det behövs varken läder eller piskor, det handlar om dynamiken mellan dig och din partner – en som leder och en som följer, i eller utanför sängen.

– Många kvinnor som provar inser att de älskar att ta kommandot, att det stärker och utvecklar dem. Att det är upphetsande att tillåta sig att bli dyrkad, säger Sofia Cerne, som håller workshops i ”femdom”.

Läs mer om femdom här i artikeln Femdom-kvinnorna: ”Vi älskar att ha makten i sängen” 

19. Flera i sängen

Många par tycker om att bjuda in en till person till sängkammaren. Eller till och med ett annat par.

I det här blogginlägget berättar amelias sexbloggare Liw hur det gick till när hon och hennes man bjöd in en till person för första gången in i deras sexliv.

Foto: Istock / VladOrlov

20. G-punktsvibrator

Testa gärna en g-punktsvibrator som ligger och vibrerar på g-punkten. På så sätt kan du lära känna dig själv bättre, hur du kan få orgasm på detta sätt och var i underlivet just dina känsliga punkter sitter. Efter att ha fått orgasm på detta sätt själv, kan det också bli lättare med en partner sen.

21. Träna

Foto: Istock

Ja, träning är inte bara bra för hälsan och ditt välmående. Forskning visar att träning även kan öka sexlusten! Så, nu finns det verkligen inga ursäkter...

22. Stimulera alla punkter samtidigt

Stimulera så många erogena zoner som du kan på samma gång. Det ökar den totala upplevelsen enormt. Tänk finger eller analplugg i rumpan, tunga på bröstvårtan, vibrator på klitoris samtidigt som penetration pågår. HERRE MIN GUD!

23. Gå till en sexaffär ihop

Gå in i en sexbutik och låt din partner välja ut en grej som hen skulle tycka särskilt mycket om. Det är roligt om man blir lite överraskad och förvånad. Sen får du ju självklart göra samma sak!

24. Sexiga adventskalendrar

En erotisk adventskalender kan göra december månad till ett enda långt förspel. Testa en ny sak varje dag – och kom 24 gånger före jul!

25. Lyssna på erotisk podcast tillsammans

Programmet Ligga med P3 publicerar ibland erotiska noveller som du kan hitta i appen. Annars är Erotikpodden ett annat hett tips. Lyssna och mys.

26.  Kudde under mage för bättre vinkel

När du ligger på mage, ha gärna en kudde eller två under rumpan för att ”lyfta upp rumpan” något. Det blir då en extra skön vinkel vid penetration bakifrån som många kvinnor tycker om.

27. Massage med olja

Foto: Shutterstock

Inled med en härlig kroppsmassage, med massor av olja. När hela kroppen fått sitt, kan händerna försiktigt börja närma sig de erogena områdena. Låt dock inte detta gå för fort. Att hela tiden bara ”snudda”, retas och gå långsamt fram kan göra varje människa galen av kåthet.

28. Gå på en sexkurs

En sexkurs kan göra att ni kommer varandra närmare. Och också hittar mer njutning i relationen. Det finns massor av olika kurser, läs på för att hitta den som passar just er. Carl Johan Rehbinder på Cirkus Eros och sexinspiratör Marika Smith är några av dem som håller kurser.

29. Penisring

En penisring kan göra att mannen håller ståndet mycket längre och att det också blir ett hårdare stånd. Mysigt! Läs mer och köp här. 

30. Ha sex utomhus

Ett med naturen. På riktigt.

Foto: Shutterstock

31. Teasa och retas

Märker du att din partner är på väg att komma. Sakta ner. Och fortsätt igen. Genom att inte låta din partner komma när hen är nära, så kan orgasmen bli så mycket starkare när den väl får utlopp.

32. Analplugg

Om det är första gången du har någonting i analen, så beställ gärna en analplugg för nybörjare. Alltså en väldigt liten, och använd riktligt med glidmedel. Viktigt att du är kåt när den förs in, och att förspelet har pågått ett tag. Och sen kan den bara få vara där medan resten av sexet pågår. Att ha en analplugg samtidigt som annat sker kan nämligen göra så att allt det andra känns så mycket mer. Dessutom så vänjer sig analen och kan slappna av, vilket gör det lättare om ni efter en stund vill byta till någonting annat som förs in där...

33. Ögonbindel

Foto: Shutterstock

Det sägs att om man blir av med ett sinne, så blir de andra sinnena så mycket starkare... Dessutom kan förlusten av kontroll vara befriande!

34. Kallt eller varmt i munnen innan oralsex

Hur känns din partners mun eller tunga när hen precis druckit en klunk varmt te, eller har en isbit i munnen? Experimentera!

35. Sexiga underkläder

Sexiga underkläder kan anspela på många fantasier... så var inte för snabb med att ta av dem. Kanske har du köpt underkläder som inte behövs ta av ;)

36. Prova nya platser och möbler i hemmet

Foto: Shutterstock

Köksbordet, duschen, balkongen, altanen? Ja, att ”inviga” varje rum kan bli en spännande knorr på det hela.

37. Berätta om era sexfantasier för varandra

Våga berätta om era sexfantasier för varandra. Och kom ihåg – fantasier innebär inte att man vill göra detta i verkligheten... en fantasi är just bara det. Så var tydlig med din partner, och berätta både vad du drömmer om att göra i verkligheten, men också, vad du drömmer om i dina fantasier.

38. Gör det framför en spegel

Att se sig själv kan vara väldigt sexigt. Men också att kunna se hela sin partner ur en annan vinkel. Som att kolla på porr, fast det är du själv som är huvudrollsinnehavaren.

39. Rollspel

Att testa rollspel i sovrummet kan vara ett sätt att fördjupa er relation. Om ni är ovana, testa till en början att prata rollerna i stället för att spela teater. Det kan kännas spännande och sätta en ny ”edge” till det hela.

När ni sedan är redo att gå vidare så använd kläder för att enklare gå in i rollen. Det behöver varken bli dyrt eller se billigt ut med en sexig outfit, använd den där lite för korta kjolen du redan har eller köp hembiträdets söta spetsförkläde second hand.

Satsa på skor som får in dig i rollen – oskyldiga ballerinaskor till skolflickan, klapprande pumps till den stränga bibliotekarien. Och självklart klär sig din partner lika sexigt!

Blir du sugen på att testa rollspel nu? Här är 5 riktigt bra rollspels-tips från sexexperten.

40. Striptease

Gör det på riktigt, med känsla. Med självförtroende. Med bra musik. Kanske har du övat innan. Du kommer bli uppskattad, minst sagt.

41. Smörj in din klitta med stimulerande gel

Foto: Shutterstock

Det finns flera olika stimulerande gel som boostar lusten och förhöjer känsligheten. Exempelvis ”Oh Yes!”, från RFSU/Mecindo med ingredienserna L-arginin, ornitin och brasiliansk ginseng, vilket ökar blodcirkulationen. Applicera på klitoris och du får effekt inom en kvart.

42. Ha sex där ni riskerar att bli påkomna

Att göra något förbjudet kan öka lusten rejält...

43. Sov tillräckligt!

Sover du dåligt så minskar ofta lusten och kåtheten. Så ibland är ordentligt med sömn det bästa ”sextipset” av alla...

44. Dejta igen

Känns rollspel lite för mycket? Testa att möta upp din partner i en bar och låtsas att ni är på första dejten igen och att ni inte känner varandra alls. Njut av pirret en första dejt kan framkalla – kanske leder det till första ligget en gång till?

45. Duscha tillsammans

Foto: Shutterstock

Utforska varanda liten millimeter på din partners kropp medan du tvålar in hen och kysser hen samtidigt. Stämningen i duschen blir sällan sval – extra bra om ni vill få lite egentid från barnen. Ett romantiskt bad tänder gärna också lite extra gnista på stämningen.

46. Underskatta inte dirty talk

Nej, nu menar vi inte att du ska börja stöna fram sexiga ord på engelska i sängen (såvida du inte tänder på det, så klart!). Men dirty talk är lätt att glömma bort – även fast det höjer stämningen. Berätta för din partner hur det känns när hen rör dig, hur mycket du trånar efter hen och vad du vill att hen gör med dig. Sexigt värre!

47. Träna tillsammans

Eftersom vi redan konstaterat att du blir kåtare av att träna – så varför inte göra det tillsammans? Ta hjälp av varandra på gymmet och gör övningar ihop (det kan bli mer sensuellt än du tror!) och njut av extraträning när ni kommer hem. Endorfinerna kommer fullkomligt flöda!

48. En snabbis

Har ni tio minuter över och lusten faller på? Passa på!

49. Använd massor av glidmedel

Även om du är våt, var inte rädd för att slösa på glidmedel. Hellre för mycket än för lite!

Här hittar du ett drygt glidmedel extra långvarig effekt. 

50. Byt rutin

Efter ett längre förhållande är det inte ovanligt att hamna i samma gamla vanliga sexrutin, vilket kan resultera i att sexet alltid blir detsamma. Har ni till exempel fastnat i upplägget förspel – penetration – orgasm – slut? Testa att kasta om i rutinen och börja med din orgasm, följt av penetration och sen ett efterspel i form av långa, sensuella kyssar. Ibland är det bra att byta vanor!

51. Sexting

Foto: Shutterstock

Pirrar det till när du tänker på din partner under dagen? Vandrar tankarna i väg till en sexig fantasi under ett möte? Passa på att slänga i väg ett litet sexigt sms till din hen och berätta vad du vill att ni ska göra när ni ses igen. Ett litet eggande inslag i vardagen som garanterat gör er mer sugna inför kvällens kommande äventyr.

52. Onanera framför varandra...

... sex kan vara så mycket mer än penetration.

53. Raka varandra i duschen

Dags att raka dig? Hotta upp kvällsduschen med att hjälpas åt att raka varandra. Låt din partner börja med benen och röra sig uppåt mot underlivet. Ett annorlunda sätt att komma nära och röra varandra, och dessutom övar du på att lita på din partner till hundra procent.

54. Spelkväll 

Nej, vi pratar inte om Fia med knuff eller Monopol... även om det också är trevligt! Uppdatera i stället er spellåda med lite andra typer av spel så som förspelstärningar, Fifty Days of Play, Luck & Love Sexspel eller det relationsbyggande spelet Darling, come closer som du ser på bilden nedan. Har ni inget sexspel hemma, och vill sätta i gång direkt - kör ett parti av gammalt hederligt klädpoker (om ni har kortlek förstås). 

Foto: Produktbild från köp av spelet "Darling, come cl

55. Lappar

Skapa förväntning inför kvällen genom att lämna lappar med sexiga meddelanden på morgonen innan du går till jobbet... 

56. Analsex

Analsex kan kännas lite förbjudet, och det i sig kan trigga en känsla av kåthet. Dessutom vittnar många om otroligt starka orgasmer som man kan få genom analsex eller genom att på andra sätt stimulera analen. 

Är du sugen på att testa men har aldrig haft analsex? Kom ihåg att ta det i din takt, och att ta det väldigt lugnt. Hellre för långsamt än för snabbt. Börja exempelvis med smek, fingrar, tunga, massor av glidmedel och analplugg (se tips nr 32) till en början. Låt detta ta sin tid, och stressa inte. Kanske kan du slappna av ytterligare om du får orgasm en gång med hjälp av oralsex, medan du har analpluggen inne, innan ni tar steget vidare. För det måste kännas hundra procent tryggt och bra för du ska kunna slappna av och få den där sköna känslan. Använd gärna en stimulator samtidigt på klitoris. Du kan komma att upptäcka en helt ny värld. 

57. Vibratorring på kuken

Foto: produktbild

Det här är en så smart sexleksak: En penisring med bulletvibrator. Vilket gör att man hela tiden har en vibrator vibrerande på klitoris medan man har sex - samtidigt som man kan ha händerna fri. En annan fördel är att hans stånd blir hårdare och mer långlivat. Läs mer och köp här

58. Kosttillskott

För den som har minskad sexlust kan det vara en idé att ta kosttillskott. Enligt RFSU så kan nämligen bristen på energi och lust vara relaterad till att man inte får i sig alla mineraler och vitaminer som kroppen behöver. Läs mer och köp här.

59. Låt din partner välja ut underkläder åt dig

Låt din partner lägga fram dina sexigaste underkläder (enligt personens tycke) inför en dejt. Hen kommer inte att kunna släppa tanken på de där underkläderna under hela kvällen – vi lovar!

60. Videochatta med varandra

Ett sextips som passar allra bäst om du eller din partner är bortrest. Ring varandra med kameran, prata med varandra, strippa, smek dig själv eller låt din partner bestämma vad du ska göra. Att se varandra njuta genom en skärm kan vara otroligt hett, och tända en stark längtan tills ni ses på riktig.

61. Smek varandra extremt lätt / fjäder

Ett sextips är att smeka varandra (eller dig själv) väldigt lätt, testa gärna med en fjäder! Foto: Shutterstock

Testa att smeka varandra väldigt, väldigt lätt. Använd gärna en fjäder eller ena änden av en sidensjal och låt den långsamt smeka din partners kropp.

62. Ta in på hotell i er egen stad

Lyxa till vardagen eller helgen med en staycation! Gör tid i schemat för bara er två och boka in en natt på hotell. Att komma till ett rum där inga vardagsmåsten som tvätt, städ, matlagning finns kan göra underverk för lusten. Plötsligt finns bara tid, en nybäddad säng och ni...

63.  Skicka bilder

För att hetta upp sexlivet kan du testa att skicka en bild på dig själv till din partner. Kanske till och med under arbetstid. Om du inte har för vana att skicka bilder kan det kännas lite konstigt först, men en sexig bild ska aldrig kännas utelämnande och du måste inte vara helt naken. Ta en bild som visar lite av din rumpa i ett par sexiga trosor, till exempel. Att ta bilder kan kännas stärkande och sexigt även för dig som fotar, och garanterat hett för din partner som får bilden! Win-win. 

64. Utforska alla erogena zoner

Foto: Shutterstock

Att kön, mun och bröstvårtor är erogena zoner som gillar beröring känner nog de flesta till. Men det finns många fler erogena zoner än så. Här är ytterligare 7 erogena zoner ni kan testa att smeka eller kyssa:

1. Hårbotten – massera gärna

2. Näsan – innehåller många nervändar

3. Halsen – smek längs med

4. Örsnibbar – testa att bit försiktigt

5. Nacken – massera eller kyss lätt

6. Underarmarna – smek hela vägen ut till fingrarna

7. Låren – framför allt insidan är känslig

65. Inför regler för skärmtid

När vardagen rullar på med jobb, aktiviteter och generellt pusslande kan det kännas som att det enda man orkar på kvällen att slänga sig i soffan och scrolla på sin telefon.

Om du känner att du ”inte har tid” att ha sex, så kan det vara en god idé att införa ett skärmförbud hemma. För enligt en undersökning från We are social lägger vi i snitt två timmar på sociala medier per dag. Testa att lägga undan telefonerna så fort ni kommer hem.

Två som testade just det var Tove och Patrik som införde skärmförbud och på så sätt hittade tillbaka till varandra. För dem har skärmförbudet inneburit många fördelar, som bättre sömn och mer harmoni, och framför allt har de kommit närmare varandra som par igen. Läs om deras erfarenheter här.

66. Växla tankesätt: variera mellan att knulla och älska

Ett enkelt och effektivt sextips är att växla hur du tänker på sexet. Du kan lägga kärlek, ömhet och närhet i er sexakt, kanske till och med säga ”Jag älskar dig” eller ”Nu vill jag älska med dig” till din partner för att få en typ av sex. Nästa gång kanske du vill knulla hårt och snabbt, säg då det till din partner så att hen hänger med i svängarna! Att ändra och växla mindset kring hur du har sex är ett enkelt sätt att variera stämningen och spänningen! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av amelia + halsband från Smycka för endast 199 kr. Köp nu!