Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Saknar du 50 shades? Här är 5 andra pirriga romance-böcker att njuta av

Dröm dig bort genom romantiska och heta berättelser (varning för rodnande kinder). Vi listar de bästa romance-böckerna just nu, vare sig du föredrar att läsa, eller lyssna. 

Letar du efter lite vuxenromantik att läsa under sommaren eller är du sugen på att ha en pirrande bok i sängen i höst? amelia listar fem romance-böcker, fyllda av lust och åtrå, som garanterat får dig att komma över 50 shades of Grey.

 

Dödlig åtrå

av Susanne Ahlenius 

Den unga utredaren Alice Wiklund på Rikskriminalen i Stockholm, blir utsedd att hjälpa Scotland Yard med ett långdraget fall. De jagar en seriemördare som är beräknande, samvetslös och lämnar sina offer märkta med en bisarr kärleksförklaring.

Livet i London blir komplicerat när hon träffar bartendern med de bärnstensfärgade ögonen som gör henne näst intill galen av åtrå. När Alice inser vad han gör med henne är det redan försent och gränsen mellan arbete och privatliv suddas ut. Dödlig åtrå är första delen i svenska triologin om Alice. Läs mer och köp här.

 

För dig blottad

av Sylvia Day 

För dig blottad är den första delen i Sylvia Days populära serie i sex delar om Eva and Gideon. När boken släpptes marknadsfördes den som starkt inspirerad av 50 shades-böckerna. Och nog har de vissa likheter.

Gideon Cross är en snygg och rik företagare med mörkt förflutet. Eva Tramell har en överklassbakgrund och ett mentalt bagage som gör att hon är lika känslomässigt skadad som sin älskare. Deras komplicerade förutsättningar lämnar djupa sår i deras personligheter. Sexiga scener i limousinen och på kontoret utlovas och exklusiva klädmärken, sportbilar och dyra gåvor haglar i boken. Läs mer och köp här.

 

När vi möttes

av Anna Todd 

Tessa är en bra tjej med en snygg, pålitlig pojkvän. Hon har mål och ambitioner och en överbeskyddande mamma som är väldigt mån om hennes bästa. Då möter hon Hardin. Han har rufsigt hår och tatueringar, är piercad och pratar med en kaxig brittisk dialekt. Hardin är väldigt annorlunda mot vad hon är van vid. Och han är otroligt snygg.

Anna Todd började publicera noveller om Tessa och Hardin på fanfiction-sajter och fick miljontals läsare, vilket resulterade i populära After-serien. Harry Styles, popstjärna från pojkbandet ”One Direction” är inspirationen till den manliga huvudpersonen Hardin. Läs mer och köp här.

 

Åttio dagar gul

av Vina Jackson 

Summer, en ung, vacker, sensuell och begåvad violinist - är fången i en trist relation med en man som är ointresserad av erotik. Hon träffar Dominik, en universitetslärare med starka och speciella begär. Han är helt förtrollad av Summer sedan han sett henne spela och vill ge henne en exklusiv fiol. Men han har ett villkor: hon måste först spela för honom - naken och i hans hem.

Vina Jackson är en pseudonym för två etablerade författare. Åttio dagar-serien är deras första samarbetsprojekt. Läs mer och köp här.

 

Slutspel

av Amanda Tartt

Boken handlar om Jade, som växer upp på internatskolor i Stockholm, London och Genève. En dag meddelar hennes mamma att pengarna är slut. Jade bestämmer sig då för att bli ekonomiskt oberoende, utan att för den delen bli beroende av någon man, eller kvinna heller för den delen. Hon träffar den kände fotbollsspelaren Max Lundgren, som inte bara har en snygg kropp och en stor skön säng, utan också ett kassaskåp...

Slutspel är första delen i serien. Författaren Amanda Tartt är född i England men uppvuxen i Göteborg. Läs mer och köp här.

 

LÄS OCKSÅ: Sommarens bästa böcker – 13 bra tips inför semestern