Relationsproblemet: "Jag skäms när min kille vill hångla offentligt"

Som nykär kan det vara härligt att hålla hand och ge varandra små lätta pussar på stan. Men vad gör man när ens partnern vill gå steget längre och tänder på smek och hångel mitt i mataffären? Bengt Ohlsson ger tips och råd.

Fråga: Jag har träffat en underbar man och nu ska vi flytta ihop. Problemet är att han går igång på att hångla offentligt, vilket jag inte gör. Han kan ta tag i min rumpa i kön på Coop, kyssa mig mitt på gatan eller trycka upp mig mot bilen när vi ska åka någonstans. Gärna så att andra ser. Jag försöker få honom att sluta, men han älskar när andra tittar. Snart vill jag inte gå på stan med honom längre. Varför fattar han inte? /Diskret Jungfru

LÄS OCKSÅ: Hjälp, vår relation är inte rolig längre. | Bengt svarar

Bengt svarar: Säg till på skarpen!

Om våldtäkter sägs det ofta att de inte handlar om sex, utan om makt. Att tvinga någon till underkastelse och få henne att göra något som hon inte vill är alltså det centrala, inte utlösningen. Det kan låta som en halsbrytande eller rentav grotesk jämförelse, eftersom du beskriver en "underbar man" som bara gillar att hångla offentligt.

"Många skulle säkert avundas mig", kanske du tänker. Men det allvarliga här är att du drar en gräns och ber honom respektera den, och han struntar i det. Antingen för att han inte lyssnar och intalar sig att du "innerst inne" vill ha hans hand på häcken när ni handlar på Coop - eller för att han tycker att hans välmående är viktigare än ditt.

Om han struntar i dina önskemål om formerna för fysisk beröring finns det tyvärr också en risk för att han kommer att skita i vad du tycker när ni ska köpa kökssoffa, åka på semester eller skaffa barn. Vilket kan bli riktigt obehagligt. Gör ett sista, ordentligt försök att säga åt honom på skarpen - och gör det i lugn och ro vid köksbordet, inte när ni är i mataffären eller vid bilen.

Om han då inte kan ta emot dina önskemål på ett bra sätt, eller rentav struntar i dem och fortsätter med sitt offentliga tafsande, då måste du nog inse att han inte var så underbar som du trodde, utan något betydligt värre.

Bengt Ohlsson är författare, journalist, regissör och dramatiker. Han är pappa till tre barn. Han svarar på frågor från dig om allt som får hjärtat att värka.

LÄS OCKSÅ: Hela familjen glömde bort min födelsedag – vad ska jag göra? Bengt svarar