Så är det att dejta en upptagen man – tre kvinnor berättar

Hur är det att ha en romans med en upptagen man? amelia har pratat med tre kvinnor som berättar om sina ärliga tankar kring att vara "den andra kvinnan".

Linda Newnham

Att dejta, ha sex eller inleda en långvarig relation med en upptagen man kan kännas spännande, hopplöst och moraliskt fel eller bara helt perfekt. 

amelia har träffat tre kvinnor som är "den andra kvinnan" som anonymt delar sina dåliga och bra upplevelser av att dejta upptagna män.

 

Läs också: Marika, 35: ”Dejting- och sexlivet blomstrade efter skilsmässan”

 

Emilia, 42: ”Det är praktiskt att dejta upptagna män”

"Jag trivs som singel, att bo själv och bestämma över min tid och vardag, att få ägna mig åt vänner, barn och jobb. Men det innebär ju inte att jag inte vill ha sex ibland, eller ganska regelbundet. Däremot har jag inte varit intresserad av att inleda en relation. På det sättet kan det vara praktiskt att dejta redan upptagna män - för jag vet att de inte är intresserade av att bli ett par. De gillar upplägget att komma hem till mig ibland och ha trevligt, för att sedan återgå till sina liv.

Det är ju inte jag som är otrogen

Och det är ju inte jag som är otrogen, jag tar inte ansvar för någon annans agerande. Men på senare tid har jag funderat över systerskapet. Jag känner att det inte är okej. Så när gifta män stöter på mig nu (och oj, vad många gifta män som är otrogna) så är jag tydlig med att jag inte är intresserad om han redan har en partner. Om han och partnern har problem så tänker jag inte vara en undanflykt att trösta sig med. Nej, han får gå hem och ta tag i sina problem först."

 

Cecilia, 29: ”Lögnerna var avtändande”

"En gång var jag den andra kvinnan. Jag gick igång på att upplägget var hemligt, det fanns en inbyggd spänning som ökade attraktionen. Han bjöd mig till och med på några resor. Men när tiden hade gått, och spänningen avtagit, så tyckte jag mest att han var patetisk som ljög och bedrog sin fru. Ja, till slut var det avtändande."

 

Moa, 36: ”Jag är rädd för att han ska göra slut”

"Jag är den andra kvinnan, och har varit det i några år. Eller, den man jag är ihop med har en annan kvinna, som inte känner till mig. De är inte sambor, men jag gissar att hon tror att hon dejtar honom exklusivt. Mig gör det inte så mycket, för jag och mannen ses en del vardagskvällar, går ut på restaurang, pratar i timmar, har det mysigt och roligt – och på helgerna umgås jag med familj och vänner. Jag får sex och uppmärksamhet men slipper binda mig. Det enda är väl att jag är rädd för att han en dag ska hitta sitt livs kärlek och göra slut ..."

LÄS MER: Tre vanliga relationskriser – och så tar ni er ur dem