Bianca och Pernilla har inte bara ett tv-program ihop – utan även två hundar.
Bianca och Pernilla har inte bara ett tv-program ihop – utan även två hundar. Foto: LINUS HALLSENIUS, KANAL 5 OCH DPLAY

Pernilla: ”Bianca och jag har delad vårdnad för våra hundar”

De fyrbenta familjemedlemmarna ger matte både sällskap och motion. Hos Wahlgrens får hundarna mysa i båda soffan och sängen. - Hundarna ger mig villkorslös kärlek, säger Pernilla.

Vad gör man inte för sina barn? Som att skaffa en hund. Eller två. Så gick det till när Pernilla Wahlgren blev hundägare.

- Alla i familjen älskar hundar, men egentligen är det Bianca som har tryckt på för att skaffa djuren.

Då bodde Bianca hemma, sedan dess har dottern flyttat hemifrån, så nu har mamma och dotter delad vårdnad om hundarna.

- Det är ett bra sätt att kunna ha hund. När Bianca har måsten så är hundarna hos mig. Även äldsta sonen Oliver hjälper ofta till som hundvakt. Jag tycker att det här är ett tips till andra, för att ha hund är ett stort ansvar - men på det här sättet blir man inte lika låst. Man måste inte dela inom familjen, utan kan ha hund tillsammans med vänner också.

Hunden Dino kom till familjen efter att deras förra hund, lilla Marqy, dog 2016. Han blev överkörd av en bil utanför Pernillas hus.

- Det var en sådan sorg. Tanken var egentligen att inte skaffa hund så snabbt, samtidigt kände jag att bästa botemedlet mot sorgen var en ny valp. Sedan ramlade jag över några bilder på Dino på Blocket och kände att ”där är han, vår nya hund”.

Chihuahuan Dino och pomchin Sammy. Foto: LINUS HALLSENIUS, KANAL 5 OCH DPLAY

Ja, Dino, 5, var kärlek vid första ögonkastet. Han är en chihuahua. Som sällskap skaffade de något år senare Sammy, 2, en pomchi, alltså en blandning av chihuahua och pomeranian. Pernilla säger att Dino är den coola storebrorsan och Sammy är den ”spattiga”.

- Vi kallar Sammy för vår lilla adhd-hund.

Det är tur för honom att han är så söt, skrattar Pernilla.

Och hundarna är väl valda, för Pernilla säger att hon inte är en sådan som är tokig i alla hundar.

”Livet är roligare med hund, säger Pernilla. De ger mig både sällskap och motion”

- Små hundar är gulligast, och betydligt enklare att ha med sig. Jag kan ta med dem på resor, även när jag flyger till Spanien. De är lätta att ha i bilen och när jag går på restaurang. Våra hundar följer med oss nästan överallt, vilket hade varit betydligt svårare med stora hundar.

Hur bra pli har du på hundarna?

- Jag är ganska bestämd, även om jag gärna skulle gå en hundkurs. Det vore skönt att kunna ha dem utan koppel, men det vågar vi inte efter att Marqy blev överkörd. Jag försöker vara konsekvent, exempelvis gillar jag inte när de tigger mat. Det är klart att vi sticker till dem något ibland, men mest får de torrfoder, på så sätt får de heller inte ont i magen. Däremot får de vara i soffan och sängen som alla andra i familjen.

Vad betyder hundarna för dig?

- Livet är roligare med hund, de är alltid glada och positiva, och ger mig villkorslös kärlek. Det är mysigt att ha dem här, de ger såväl sällskap som mer motion. 

LÄS OCKSÅ: amelias stora köpa hund-guide: Har du tid för en söt valp?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av amelia + halsband från Smycka för endast 199 kr. Köp nu!