Lyckoforskning visar att par lever lyckligast utan barn

Ny undersökning om lycka skapar debatt då den visar att kvinnor och män är lyckligare i ett barnlöst förhållande. Och att det särskilt gällerför män.

Det finns en bild i vår kultur idag av att av att barn gör oss lyckliga och meningen med livet och förhållandet är att just skaffa barn. Som en självklar, biologisk del av ett partnerskap. Men nu har en av Storbritanniens största undersökningar någonsin bevisat att så är inte fallet. Barnlösa par lever i lyckligare äktenskap än de som har barn.

Undersökningen visar att par som lever utan barn är mer nöjda med sitt förhållande och det är mer troligt att de kommer att känna sig uppskattade av sin partner än vad par med barn kommer att göra.

Studien, som gjordes vid Open University, bygger på intervjuer och enkäter på över 5000 deltagare i alla åldrar, kön och statusar.

För både män och kvinnor rankade de som hade inte hade barn sitt förhållande högre än de som hade barn, de utan gjorde också avsevärt mer för att underhålla förhållandet, såsom att prata och ha tid för varandra.

Däremot var det tydligt, när man gick in på individer och frågade om den generella lyckan i livet, att mammor var den lyckligaste gruppen av alla. Kvinnor utan barn var minst lyckliga. Tvärtemot var det i männens fall, där män med barn var något mer olyckliga än män med barn.

Kort sagt: män är lyckligast utan barn, och kvinnor är lyckligast med barn.

Varför tror du det är så här? Diskutera gärna nedan:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + kit från The Body Shop för 199 kr. Köp nu!