Lappa ihop eller gå vidare?

Skådespelarna Sienna Miller och Jude Law gick skilda vägar 2005 efter en otrohetsskandal. Nu, fem år senare, är de tillsammans igen och de ser kärare ut än någonsin. Hur gör man för att kunna lita på varandra igen? Debatten om otrohet fortsätter i Damrummet.

Jude var otrogen med parets barnflicka, men paret fortsatte tillsammans. Samma år hämnades dock Sienna genom att vara otrogen i sin tur. De bröt då förlovningen. Det var då. Men nu har paret hittat tillbaka till varandra igen. Hur är det möjligt? Finns det vägar ur ett sådant svek?

Även om man lappar ihop förhållandet, återstår mycket arbete för att kunna jaga orosmolnen på flykten. Det inser signaturen "Myran" som berättar om sin mans otrohet i Damrummet:

"Svårast just nu är att min sambo verkar tro att allting är ok bara för att jag har "accepterat och förlåtit", han vill bara fortsätta som om ingenting har hänt.... jag tycker faktiskt att det känns värre nu än efter bara några dagar, det har nog liksom gått upp för mej vad fan han har gjort, jag är mer arg nu än tidigare. När jag tittar på honom blir jag så arg, lessen och otroligt besviken, fattar inte att han har tagit i smekt och älskat med en annan kvinna."

Och vidare skriver hon:

"Just nu känner jag mej bara så himla förvirrad och jag vill i och för sig fortsätta att leva med honom, vi har ett fint hem och mycket annat trevligt runt om oss men tryggheten är totalt borta, och det retar mej att han bara "trampar" på som om inget skulle ha hänt."

Signaturen "Susanne" är en av de kvinnor som valt att stanna kvar och kämpa:

"Det går det att förlåta otrohet bara om båda vill fortsätta efter det som hänt. Vi har kommit varandra så nära och är så mycket mer kärleksfulla till varandra. Genom det här har vi lärt oss uppskatta varandra mer och det blir bara bättre. Vi har pratat mycket om vi vill ha det och det gör att vi står på fast mark, om oss, framtiden, drömmar, känslor vad som är viktigt i livet hur vi vill leva osv. 

Det går inte att glömma en otrohet och jag vet att han lider av det likadant som jag fast genom sina skuldkänslor. Har man bestämt sig för att gå vidare så måste man börja leva här och nu och jag tycker inte att man behöver varken förlåta eller glömma men skall man kunna gå vidare så måste man sluta tänka på det varje dag inte gå och älta det för då blir det bara jobbigt."

Men ibland ser man ingen annan väg än att lämna relationen:

"Hade ångest attacker när jag försökte lämna men till slut var jag redo å nu är allt bara en lättnad...underbart. Jag har brutit all kontakt..det är oftast enda sättet. Nu ska jag bara göra saker jag mår bra av. När jag tänker på honom nu känns han bara patetisk.. jag tycker synd om honom.Tänk på vad som är viktigt i livet i ett större perspektiv än här o nu. Dina barn förtjänar en glad mamma."

/ Snygga bruden

Läs fler kommentarer i Damrummet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!