Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
”Inget är omöjligt tillsammans med Laila”, säger Korosh om sin fästmö.
”Inget är omöjligt tillsammans med Laila”, säger Korosh om sin fästmö.
”Inget är omöjligt tillsammans med Laila”, säger Korosh om sin fästmö.
”Inget är omöjligt tillsammans med Laila”, säger Korosh om sin fästmö. Foto: Peter Knutsson

Laila Bagge: "Allt är bättre med en yngre man"

Hon jobbar hårt för att kunna spendera rejält, och spottar ur sig nya affärsidéer i samma takt som miljonerna trillar in – Laila Bagge, 47, jonglerar affärer, familjeliv, radiojobb och sitt stora hår med samma hesa skratt och breda leende. Vid sin sida har hon den stora kärleken Korosh, 29. 

– Jag är ständigt rädd för att förlora honom. 

Charlotta Flinkenberg

Laila Bagges Lidingövilla har svarta golv som obarmhärtigt avslöjar spår av både hundhår och granbarr. 

– Förlåt att det är så stökigt, vi kastade ut granen igår, sist av alla i kvarteret, skriker hon för att överrösta ljudet av dammsugaren. 

I villan finns mängder av ytterplagg och skor i hallen och här bor, förutom Laila, även hennes sambo Korosh och sönerna Liam, 16, och Kit, 8, i perioder, samt hundarna Brorsan och Ramos. En stor del av inredningen går i svart och lyxig mässing och vardagsrummet stoltserar med en gigantisk, vacker ljusbeige matta. 

Laila slår sig ner med en kaffe i den generösa soffan. Några minuter senare hoppar en av hundarna upp i soffan så att kaffet skvätter all världens väg. 

– Tur att den här mattan är tvättbar, muttrar hon.

Hon är en välkänd radioprofil, tv-personlighet och artistmanager och har genom sitt driftiga entreprenörskap även dragit in pengar på smycken, vin och nu senast skönhetsprodukter. 

Märket Kolai (en mix av de första bokstäverna i sambons och hennes namn) uppstod när Korosh föreslog att de skulle starta ett eget märke, eftersom Lailas hår hade tagit så mycket stryk av extensions, blekning och styling. Hårprodukterna kom i höstas, hudvårdsserien släpps i vår.

Finns det några nackdelar med att vara kändis? 

– Jag har ju själv valt det här livet, så det känns dumt att sitta och gnälla. Men det är väl att man blir granskad med lupp. Särskilt jag. Jag har vant mig vid att jag granskas hårdare än vissa andra kändisar. Vi är några stycken i Sverige som inte får göra fel, för då blir det en shitstorm. Folk gillar att tycka och tänka om mig. Sedan har vi en del ”nallebjörnskändisar” som kan bli för fulla eller göra bort sig, men de blir förlåtna direkt. Men gäller det mig, så …

”Folk uppfattade mig som en kall, hård isdrottning i Idol”, säger Laila, här med Brorsan i famnen. Foto: Peter Knutson

Varför är det så, tror du? 

– Min roll i Idol har nog påverkat folks åsikter om mig. Mitt uppdrag var att vara straight forward och säga vad jag tyckte. Kanske uppfattades jag som en kall, hård isdrottning, medan de andra framstod som snälla och ville adoptera alla deltagare. Men när sedan Alexander Bard kom med i juryn framstod jag som en kanin­unge, säger Laila och skrattar. 

– Jag köper att folk tror så här om mig, men jag måste alltid ta höjd för att bli extra grans­kad. Men när jag slutade i Idol och började göra radio och mitt realityprogram Lailaland reagerade folk med positiv förvåning över att jag var så ”varm och härlig”.

Vilket är det konstigaste rykte du har hört om dig själv? 

– Att jag har varit en man tidigare! Haha … Det har stått så mycket kons­tigt om mig på Flashback-sidor och annat. Om jag bara hade gjort ens hälften av det som stod där skulle jag ju vara jätteintressant, wow! 

Du är multibegåvad och kan både sjunga, dansa, agera och vara affärskvinna. Har du några dolda talanger? 

– Jag kan skriva och även måla med fötterna. Inte jättebra, men jag målar inte så bra med händerna heller. När jag var liten inbillade jag mig att det skulle vara bra att kunna det om jag förlorade armarna i en olycka. Jag såg en flicka på tv som var född utan armar och kunde köra bil med fötterna – det fascinerade mig.

Men du har väl inte testat att köra bil med fötterna? 

– Nej, självklart inte! Däremot somnade jag en gång vid ratten när jag var 18 år. Jag hade lånat mammas bil och körde på natten från Malmö mot Göteborg. Bilen körde ner i ett vägdike, voltade och studsade upp på en åker. Dörrarna var helt intryckta och buckliga, så jag kröp ut genom bakluckan. Däcken stod åt alla håll. 

– Det enda jag tänkte på var att jag behövde åka till verkstan och reparera bilen, eftersom jag hade lånat den. Så jag kröp tillbaka in och försökte starta den, men det gick ju inte. Jag hade verkligen kunnat dö, men fick bara en bula i pannan. Hundra meter längre fram låg en sjö, jag hade lika gärna kunnat hamna där med bilen och drunknat. Jag kör vanligtvis rätt snabbt. Förmodligen slog jag av på gasen när jag slumrade till, annars hade jag inte överlevt.

LAILA BAGGE

Ålder: 47.

Familj: Fästmannen och sambon Korosh Kananian, 29. Sönerna Liam, 16 (med Mason Pitts) och Kit, 8 (med Niclas Wahlgren). Hundarna Brorsan och Ramos.

Bor: I hus på Lidingö, Stockholm. 

Gör: Är programledare på Rix morronzoo, tv-profil, artistmanager, entreprenör.

Aktuell: Som ny bloggare på amelia, med nya skönhetsmärket Kolai och möbelmärket Furniture fashion som lanseras i vår.

Laila har tidigare pratat om hur mycket pengar hon tjänar, men det visar sig att det rör sig om långt mer än de 300 000 i månaden hon först uppskattade det till. Pengarna består av royalties från artister som Zara Larsson, Bishara, Benjamin Ingrosso med flera, årliga vinintäkter, smyckesförsäljning och tv-projekt. Driftighet och hög arbetsmoral i kombination med en näsa för affärer har gjort Laila Bagge till en förmögen kvinna. 

Men hon säger sig inte vara särskilt ekonomisk – och hon gömmer dagligen (!) parkeringsböter för Korosh. 

– Har jag hundratusen på ett konto så blåser jag dem direkt! Jag känner till den här svagheten hos mig själv, så Korosh får agera revisor. Han sköter alla mina räkningar. Jag har fortfarande fobi för fönsterkuvert och fakturor med inbetalningsdatum på grund av en gammal grej jag råkade ut för som yngre, då jag blev blåst på pengar. 

Vad lägger du helst pengar på?

– Mat, restaurangbesök, resor och upplevelser.

– Hallå, skor! Du kommer alltid hem med nya skor, utbrister Korosh. 

– Tycker du? Jag lägger inga stora summor på märkesplagg, men det är klart att jag gillar Valentino-skor … Mitt sämsta köp är nog ett par Lady Gaga-liknande platåstövlar för 23 000 som jag köpte i Dubai. Helt omöjliga att gå i, jag har vrickat fötterna flera gånger i dem. 

Laila poängterar att hon inte vill lägga pengar på hög, utan jobbar för att kunna spendera och göra roliga saker tillsammans med familjen.

– Ska vi fortsätta att bo så här, resa och äta ute ofta så behöver jag arbeta mycket. Men en del av pengarna återinve­sterar jag i mina egna bolag, som skönhetsmärket Kolai. Egna bolag som man bygger från grunden innebär ju enbart utgifter de första åren. 

Laila Bagges kärleksliv 

Laila Bagges kärleksliv har fått stort utrymme i media av förklarliga skäl. I sin ungdom var hon gift med stjärnproducenten Anders Bagge och bodde i ett monsterhus med 23 rum. Sedan separerade paret och Laila blev gravid med en amerikan hon träffade på turné. Sonen Liam Pitts föddes, men Laila valde att låta honom växa upp i Sverige istället för i USA. 

Därefter träffade hon Niclas Wahlgren då båda tävlade i Let’s dance. De gifte sig och skaffade barn, sonen Kit. Skilsmässan från Niclas efter fem års äktenskap blev en plågsam historia i offentlighetens obarmhärtiga ljus. 

Laila hade gett upp alla tankar på vad relationer heter när den 18 år yngre Korosh Kananian modigt gick fram och uppvaktade henne på krogen Riche i Stockholm för fem år sedan. Dagen efter vaknade hon upp i Korosh lägenhet i Kista och sedan dess har de varit oskiljaktiga.

– Till en början älskade förstås media att skriva om vår åldersskillnad. Men efter fem år har olycks­korparna äntligen slutat kraxa. Nu känns det jävligt skönt! Jag har aldrig varit tillsammans med någon så här länge utan att känna att vi måste ”åtgärda något”. Ofta har man en treårskris, eller femårskris. Men inte nu. Det pirrar fortfarande i magen! Jag har aldrig varit så lycklig som nu.

LÄS OCKSÅ! Laila Bagge: Högst två procents chans att bli gravid 

PLUS OCH MINUS MED ÅLDERSSKILLNADEN

Plus: ”Allt är bättre med en yngre man: jämställdheten, omtänksamheten, sexet, hur de fungerar med barn och så vidare. Det finns en nyfikenhet och ett genuint intresse för kvinnan. De äldre gubbarna är ofta egenkära och blir curlade, de förväntar sig att du ska ta barnen när de blir sjuka och det är bara deras karriärer som räknas.”

 

Minus: ”Det enda dåliga i vår relation är att det kan bli knepigt att skaffa ett biologiskt barn. Vi har inte tid att vänta eftersom jag är i den åldern då mina ägg blir både färre och sämre i kvaliteten, även om jag fortfarande är fertil. Så för något år 

sedan försökte vi verkligen att skaffa barn, jag tog hormonsprutor och liknande. Men det blev prestationsinriktat, och när det inte funkade så tappade vi till slut lusten. Ett tips till kvinnor kan vara att frysa in sina ägg medan man fortfarande är ung.”

Varför vill ni inte gifta er? 

– Jag är redan gift med Korosh i hjärtat. Man behöver inte gifta sig i kyrkan med alla papper, med mera. Jag har redan varit gift två gånger. 

Att jag ska stå vid altaret en tredje gång och svära evig trohet känns inte trovärdigt, där har jag skitit i det blå skåpet.

Paret har dock skaffat flätade förlovningsarmband, där de placerar en sten med diamanter för varje år de varit förlovade. Korosh fyller i: 

– Vi vill inte gifta oss på det traditionella sättet, i kyrkan, men har pratat om en eventuell fest för våra nära och kära. Det blir på vårt sätt, något unikt mellan mig och Laila. Inte som alla andra. 

”Jag har aldrig varit så lycklig som jag är nu”, säger Laila. Foto: Peter Knutson

Laila, du har i tidigare intervjuer berättat om din rädsla för att bli lämnad av din partner, eftersom du blev lämnad av din pappa som tvååring. Känner du fortfarande en oro över det? 

– Jag är ständigt rädd för att förlora Korosh. Även om jag vet var jag har honom. Det kan ta sig olika uttryck. Exempelvis när vi tjafsar om något, då måste jag lösa konflikten där och då, på plats. Annars tror jag att han kommer att dra, om vi inte reder ut det. För mig är det viktigt att inte ha några olösta bråk. Men nu har han lärt sig hur jag funkar på grund av mitt känslomässiga bagage. Han kan säga: ”Vi pratar om det om en timme. Jag kommer inte att lämna dig.”

Laila berättar hur hon målar upp skräckscenarier, medan Korosh kramar om henne och säger att allt kommer att fixa sig. 

– Han fångar upp mig redan innan jag faller och så säger han ”I got you”, säger hon och tittar kärleksfullt på Korosh som ler ömt. 

Det här är ett par som utstrålar både trygghet och passion, vilket är fint att se. 

– En relation är lite som att gå in ett par nya skor. I början kan de klämma och vara obekväma. Man får bita ihop ett tag och ta smällen, gå i de där trånga skorna och nöta ut dem. Till slut sitter de jävligt skönt! Nu vet jag hur Korosh funkar, det senaste året föll allt på plats och det är underbart. Nu vet vi vilka vi är, vi kan vara oss själva helt och hållet. Han har sett alla mina mörka sidor. Och ändå gillar han mig! 

 

Lailas & Korosh kärleksskola i 6 steg

1. KOMMUNICERA. 

Korosh: ”Den klara och raka kommunikationen är framgången i vårt förhållande. Vi är öppna med att säga om någon gör något fel. Jag gillar inte att sitta och gissa, det är bättre att man säger något rakt ut.”

Laila: ”Du är även så fin med att säga förlåt. Till en början var jag ovan vid den raka kommunikationen. Jag kommer från en typisk svensk familj där man knyter näven i fickan, medan Korosh rysk-persiska familj är högljudd och alltid säger vad de tycker.”

2. SKRATTA IHOP

Laila: ”Vi har jävligt roligt tillsammans! Och även när vi bråkar om töntiga grejer kan det sluta med att vi struntar i att tjafsa och börjar skratta istället.”

3. GE KOMPLIMANGER 

Korosh: ”Det finns knappt tillräckligt med superlativ för att beskriva Laila. Hon är snygg, rolig, driftig, ambitiös, har skinn på näsan, ett fantastiskt skratt. Inget är omöjligt tillsammans med Laila.”

4. VAR LOJALA

Laila: ”Jag vet att han inte drar även om det blåser hårt. Han är påhittig och sätter alltid mig först. Det krävdes mycket mod av Korosh som 24-åring att dejta mig, som hade barn med två olika män.”

5. VAR TILLSAMMANS

Korosh: ”Genom att starta Kolai fick vi en möjlighet att vara mer tillsammans. Tidigare gick Laila hemifrån fem på morgonen och kom hem fyra på eftermiddagen, och då gick jag till jobbet.”

6. BEHÅLL GNISTAN

Laila: ”Jag är fortfarande nykär i Korosh. Och när jag känner mig ­extra glåmig och han är på väg hem så går jag in på toa och smygsminkar mig, för att se fin ut. Absolut inte spacklad, utan ’naturligt snygg’, haha. Det bevisar ju att jag fortfarande anstränger mig.”

”Han har sett alla mina mörka sidor. Ändå gillar han mig”, säger Laila om Korosh. Foto: Peter Knutson

Lailas spännande liv

15 december 1972 . Laila Natali Johansson föds i Lund, av en svensk mamma och pale­stinsk pappa.

1995. Gifter sig med Anders Bagge.

1998. Släpper albumet Hello Laila och blir popstjärna i Japan.

2001. Skapar popgruppen Play, som säljer en miljon album. I samma veva kontrakteras Laila som talangscout av Sony BMG i USA för att hitta nya artister.

2002. Skiljer sig från Anders Bagge.

22 juli 2003. Föder sonen Liam. Pappa är amerikanen Mason Pitts, som Laila träffat under en turné.

2003. Skriver låten ”Have you ever been in love” åt Céline Dion. 

2008. Gör debut i Idol-juryn på TV4 tillsammans med Anders Bagge och Andreas Carlsson.

2009. Tävlar i Let’s dance tillsammans med Tobias Wallin. Paret kommer på andra plats. Träffar blivande maken Niclas Wahlgren som tävlar i samma program.

2009 . Lanserar smyckesmärket Rock by Sweden tillsammans med Lili Assefa.

2009. Upptäcker Zara Larsson och ser till att hon får skivkontrakt.

6 mars 2010. Gifter sig med Niclas Wahlgren.

19 oktober 2011. Föder sonen Kit (pappa är Niclas Wahlgren).

2014. Lanserar sitt eget vin Ruby Zin.

2014. Separerar från Niclas Wahlgren.

November 2014. Träffar Korosh Kananian. Paret blir sambor några månader senare. 

2015 . Blir permanent programledare för radioprogrammet Rix morronzoo, efter att först ha varit vikarie.

2018. Realityserien Lailaland har premiär på Viafree och TV3. 

2019. Startar det veganska skönhetsmärket Kolai tillsammans med Korosh.

2020. Börjar blogga på amelia.se! Lanserar möbelmärket Furniture fashion. 

Lailas hår- och hudvårdsrutin

Jag är egentligen mörkt råttfärgad men har blonderat håret i åratal och tänker fortsätta med det. Eftersom jag arbetar en del med tv gillar jag extensions, för det adderar både längd och volym som annars tar mycket tid att arbeta fram. 

Min hårkvalitet är typiskt skandinavisk, med lite tunnare, lättare hårstrån. Sedan jag började använda våra egna repairing care-­produkter från Kolai så mår mitt hår mycket bättre. Jag slarvar aldrig med värme­skydd och har gärna arganoljan (som vi kallar för ”det marockanska guldet”) i topparna, efter stylingen. 

Prio nummer ett för vacker hud är sömn, det är viktigast. Jag märker direkt att jag blir ”kråkig” och smårynkig runt ögonen när jag sover för lite. Bara genom att lägga mig och sova en timme mitt på dagen ser jag skillnad direkt. 

På morgonen tvättar jag ansiktet med en foam och smörjer in med en bra kräm. Jag sminkar mig inte när jag sänder radio. När jag kommer hem från radiogiget och ska på möte brukar jag smörja in ansiktet igen innan jag sminkar mig. På kvällen är det avsminkning med samma rengöring som på morgonen och ibland även en peeling innan jag applicerar nattkräm.

Både jag och Korosh har agerat försökskaniner för våra egna produkter. Vissa grejer som vi testat har varit bra med en gång, när det gäller andra har vi behövt skruva på ingredienserna.