Foto: Istock

Kollegan vägrar sluta flörta - vad ska jag göra? Bengt ger råd

amelias läsare Marita hade än fling med en kollega, vilket nu är avslutat. Trots det fortsätter kollegan att flörta öppet på kontoret. Hur får man honom att sluta utan att orsaka konstig stämning? Bengt Ohlson ger råd.

Fråga: Min kollega och jag hade en flört i vintras, den ledde inte till särskilt mycket men han blev tydligen kär i mig och kommer hela tiden med antydningar och ­tvetydigheter på jobbet, ibland inför andra. Jag har bett honom att glömma det som hände, eftersom jag inte är intresserad längre. Men han försöker alltid sätta sig bredvid mig, hyllar det jag säger på möten etc. Han verkar VILJA att de andra ska tro att vi är ett par i smyg. Det är pinsamt. Hur ska jag få honom att sluta utan att skapa iskyla i arbetsgruppen ...? /Marita

 

Bengt svarar: Han flörtar därför att han har hoppet kvar

Du har ingen anledning att ta på dig något ansvar för en eventuell ”iskyla i arbetsgruppen”. Du verkar ha varit tydlig mot din kollega, men han har inte fattat budskapet, eller velat fatta det. Då måste du säga ifrån en gång till, och gärna ännu tydligare. Om han då väljer att ”straffa” dig för att du inte är intresserad av honom, och surar som en barnunge, då är det hans ansvar.

Mosa hans hopp under klacken som en rykande fimp!

Hans uppträdande tyder på att han anar att du har svårt att säga ifrån, och att något inom dig gör dig ”bakbunden”, och då utnyttjar han din konflikträdsla och lägger sin svettiga arm om dig inför hela arbetsplatsen, gång på gång. Det är inte särskilt schyst.

Eller också är han som sagt bara trögfattad, vilket förälskade människor har en tendens att bli, och då är det så illa att för varje gång du låter honom sätta sig bredvid dig eller låter honom hylla dig under mötena tar han det som ett tecken på att allt hopp inte är ute. Då måste du mosa det bestämt under klacken, som en rykande fimp.

 Bengt Ohlsson är författare, journalist, regissör och dramatiker. Han är pappa till tre barn. Han svarar på frågor från dig om allt som får hjärtat att värka. Har du en fråga till Bengt Mejla till: fraga.bengt@amelia.se

LÄS OCKSÅ: ”Kollegan tafsar, vad ska jag göra?” – Advokat Elisabeth Massi Fritz svarar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!