1 AV 2
Foto: grinvalds / iStockphoto
2 AV 2
Foto: Deagreez / iStockphoto

Hjälp – han är gift! Kan vi fortsätta träffas?

Miranda drömmer om ett nytt liv med sin yngre älskare. Men... han är gift och vill inte lova något om framtiden. Vår relationsexpert, Åsa Nyvall, ger råd i en svår situation.

Fråga: Jag är snart 50 och har levt ensam sedan jag skilde mig från mina barns pappa när jag var i 35-årsåldern. För några månader sedan började jag en kurs, och där träffade jag en yngre man som jag föll för. Han är helt underbar och jag drömmer om en framtid ihop. 

Han är extremt förälskad i mig också, men hans situation är knepig. Han är gift och kan inte lova något. Vi ses en gång i veckan. Jag njuter så av dessa träffar. Samtidigt är jag medveten om att vår framtid är oviss, det kan sluta olyckligt – och det är omoraliskt. Men det är ju så underbart. Hur ska jag tänka? Man lever ju bara en gång ... /Miranda

Samtalscoachen Åsa Nyvall svarar: 

Att förälskelsen kan slå till när man minst anar är inget konstigt. Men att ge sig hän i den när någon redan är i ett förhållande är verkligen ingenting som jag rekommenderar. För alla inblandade är det bäst att avstå till dess att personen som lever i en relation har bestämt sig för hur han eller hon vill leva framåt. Av alla tänkbara skäl.

Så min rekommendation är att inte gå vidare i denna relation, utan i stället se vad som händer när du berättar att du inte är intresserad av att vara någon som han kan träffa vid sidan om. Vill han verkligen ha dig kommer han att agera på det och avsluta sitt äktenskap. Om inte, tja, då är det bättre att du går vidare och finner kärleken någonstans där du kan få den fullt ut.

Du är värd att vara lycklig, han likaså. Och även kvinnan han i dag är gift med. Att agera på ett korrekt och moraliskt sätt i kärlekens namn vinner man på. I alla lägen.

Vill du ställa en fråga om känslor och relationer

Åsa Nyvall är samtalscoach för enskilda och par, yoga- och meditationslärare och föreläsare. Hon svarar på läsarfrågor om känslor och relationer. Mejla din fråga till red@topphalsa.se

LÄS OCKSÅ: Min tonåring tar knäcken på mig 

LÄS OCKSÅ: Kan jag sänka blodtrycket på naturlig väg? Doktor Mikael reder ut