Hitta rätt i nätdejting-djungeln!

Visste du att torsdagar och söndagar är dejtingsajternas mest högbelastade dagar? På torsdagen vill man fixa en dejt inför helgen, och på söndagen tröstar man sig om det har gått åt skogen. Lilla gumman-tjejerna vill höja dina odds att lyckas, här är en guide!

Vilka dejtingsajter finns det därute?

Den senaste tiden har det skrivits mycket om dejtingsajter i papperstidningarna, så vi tänkte passa på att lite kort berätta om de olika dejtingsajterna som finns därute och vilka olika inriktningar de har, för dig som är sugen på att testa.

Själv har jag faktiskt inte nätdejtat, mest för att jag inte har hunnit vara singel särskilt mycket sedan internet boomade. Men min sambo och jag utvecklade ändå vår relation via nätet, eftersom vi skrev otroligt många meddelanden till varandra på Facebook under de första månaderna. De breven är väldigt roliga att ta fram nu och titta på. Så mycket som har hänt sedan dess!

Hursom, jag har snokat runt lite i min bekantskapskrets (jag är 33) och här kommer topp 5 dejtingsajter bland mina vänner:

Match.com

En av de största och mest välkända sajterna. Det är gratis att regga sig men att prenumerera på matchningar kostar pengar, vilket (ofta) borgar för mer seriositet. Vet att flera kompisar dejtar via match.com och det verkar vara schysst träffsäkerhet när man får matchförslag. Plus för att det är roligt att få mail med nya profiler och kolla igenom dem varje dag. Jag har coachat kompisar i att välja och det var varit skitkul!

Publiken är runt 30, med lite marginal ner och upp.

Spraydate.se

En mötesplats för det lite yngre segmentet, många runt 25 hänger här och jag har flera kompispar som har träffats via just Spraydate. Foto är alltid viktigt, men killarna här är oftare på och tjatar om bilder tidigt, eller vill snabbt ha din msn-adress för att chatta. Kan förstås ha litegrann med ålder att göra. Spraydate brukar också anordna roliga events på stan, vilket kan vara extra skoj. Även här finns olika nivåer av medlemskap, men att uppgradera till Deluxe känns onödigt.Mötesplatsen.se

Lite mera Svenssondejting, inte så fokuserat på storstadsområdena. Många säger att Mötesplatsen har det trevligaste tonfallet och umgänget på sajten – och det är ofta roligt och trevligt att hänga på forumdelen och snacka om allt och inget. Det behöver inte ens vara med det motsatta könet, man kan lika gärna skaffa sig schyssta kompisar. Kostar också pengar.Shakemyworld.com

Lite utmanare och uppstickare som fokuserar på aktiviteter och fysiska möten. Det finns en mängd roliga grejer att hänga på där alla är singlar, eller om man kanske bara vill vara två och två. Men huvudspåret är aktiviteter – svampplockning, singelfester, golf eller något annat. Och man kan gå hela singeltjejgänget ihop! Annorlunda och roligt. Gratis och en gulddel som kostar.Happypancake.se

Enda sajten som är helt gratis. Också en lite yngre målgrupp, men solskenshistorierna är lika många här, som på de andra ställena. En av mina kompisar träffade sin kille här och jag har nog aldrig sett henne så kär! Känns lite tråkigare rent layoutmässigt, men den känns seriös och bra, och har precis som betalsajterna ordentlig granskning för att rensa bort rötäggen.

Karin som har varit dejtingexpert kommer snart att hjälpa dig att skriva en schysst profil som ger dig större chans att träffa rätt i dejtingdjungeln.

Till dess, dejta lugnt!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!