Foto: iStock, TT (montage)

Här är profiltexten som ger flest matchningar på dejtingapparna

Let's face it, din profiltext och dina bilder är totalt avgörande för att få en match eller ej. Nu har en dejtingapp tagit reda på exakt hur du ska gå till väga för att få så många matches som möjligt. Läs, lär och bli kär!

Hur rolig, snäll och modig du än må vara i verkligheten så är det dessvärre ytan som räknas på dejtingappar. Du får några millisekunder på dig att göra ett första gott intryck, enbart genom bild och text. Så hur ska du göra för att få fram din personlighet genom några få meningar?

 

Läs också: Så är det att dejta en upptagen man – tre kvinnor berättar

 

Dejtingappen Happn har gått igenom sina användare i en ny undersökning för att hitta de profiltexter som genererat flest crushes. Var så god att inspireras (eller var fräck och sno rakt av!)

Topplistan – svenska singlars bästa profiltexter:

1. Jag får ofta höra att jag är sofistikerad, djup, generös och lättsam. Väldigt ofta. Veckovis faktiskt. Varje söndag om jag ska vara specifik... när jag går på middag hos min mamma. Adam, 27 år.

2. Jag har listat alla skämt min pappa gör på restauranger för att se till att jag aldrig upprepar dem.

Jag sorterar min tvätt efter material och färg för att undvika all form av röd-strumpa-i-vittvätt-situation.

Här finns uppenbarligen inga varningssignaler.

Fritt fram att like:a, vad väntar du på?

Anton, 32 år

3. Om du känner att världen är deprimerande och har noll hopp inför framtiden så är jag den rätta – jag känner nämligen precis tvärtom. Vi kanske inte har mycket gemensamt men du behöver uppenbarligen en sån som mig i ditt liv!

Maria, 28 år

4. De som känner mig skulle beskriva mig som lättsam och ett riktigt kap. De som känner mig bättre kan intyga att de som kallar mig ”Carro” inte får det lätt.

Caroline, 22 år.

5. Jag är ganska trevlig om jag får säga det själv, men läs mina recensioner:

”Anna är en hårt arbetande, och smart student” – min svensklärare i lågstadiet

”Jag skulle rekommendera henne till vilken position som helst” – min första chef

”Jag skrattade tills jag grät” – mitt ex Hugo (sorry Hugo)

Anna, 26 år

Kartläggningen är baserad på en undersökning bland 912 svenska happn-användare och undersökningen genomfördes i februari 2019 via en webbenkät.

Bilderna som lockar

Dejtingappen har under året även gjort en hel del andra intressanta undersökningar. Bland annat vilka bilder som gör att flest personer lajkar en crush.

Det är varken hundvalpsbilder eller avklädda pose-i-gymspegeln-bilder (puuh) som står högst i rang. En naturlig selfie eller helkroppsbild går mest hem hos singlarna.

Familjefoton är dock ingen hit bland svenska singlar och inte heller bilder med djur. Men om du mot förmodan ändå vill ha med din lilla älskling på en bild, hoppas då denne pälsvän är en hund, för de är det populäraste djuret att posera med. 

Här är bilderna som ökar chanserna till en match:

1. Helkroppsbilder 67 %

2. Selfies 48 %

3. Porträtt 43 %

4. Fritidsintressen 39 %

5. Sportaktiviteter 23 %

En vanlig hederlig selfie går hem hos singlarna.

Rätt åldersskillnad

Även åldern har visat sig ha betydelse på dejtingapparna. Flest matchningar sker mellan de som har ett åldersspann på 1,5 år. Det visar ytterligare en kartläggning som Happn har gjort.

Resultatet avslöjar att kvinnor i genomsnitt letar efter någon som är upp till sju år äldre och fem år yngre. Medans män har ett spann som sträcker sig från sju år äldre till nio år yngre.

Läs mer: Två par berättar: Nya sättet att hitta kärleken – nischad dejting!

Aktuellt just nu