Gå en singelkurs i höst!

Trött på att aldrig träffa nya människor? Vill du förena nytta med nöje? Medborgarskolans singelkurser för 20+ till 60+ blir allt populärare och utbudet ökar för varje termin. Nu är det dags att anmäla sig!

– Vi började för tre år sedan i väldigt liten skala, men det blev ett sådan tryck på kurserna att vi nu har många kurser i hela Sverige, säger Eva Levin, verksamhetschef på Medborgarskolan.

Förra hösten drog de i gång kurser i samarbete med Shake My World, dejtingsajten som även anordnar aktiviteter för singlar. Tanken är att erbjuda ett brett kursutbud speciellt för singlar i storstaden.

– Vi har försökt ha singelkurser i småstäder som Norrtälje, men folk kommer inte. Det blir för oanonymt. I Stockholm är det nästan status att vara singel, det finns ju fler singlar än familjer här, säger Eva.

Begreppet är brett och innefattar inte bara Sex and the City-tjejer, med hjälp av åldersbeteckningen på kurserna kan allt från 20+ till 60+-singlar samlas på samma ställe.

– Äldre änkor och änklingar anmäler sig också till vårt program. Och det handlar inte bara om att hitta en partner utan om att skapa nya kontakter i allmänhet. Och innehållet skiljer sig inte alls från de vanliga kurserna, säger Eva.

Självklart kan Medborgarskolan inte garantera en jämn könsfördelning, men ämnena kan ge en hint om vilka som söker.

– Keramik är det bara tjejer som söker till. En termin var det bara tjejer på en italienska kurs, men nästa termin blev det bara killar. De hade väl hört att det fanns många tjejer där! Men istället blev det ett stort killgäng som började umgås och gå ut tillsammans, säger Eva och skrattar.

Att hitta kursledare till singelkurserna var svårt i början.

– De tyckte att det kändes mystiskt, men idag vill alla leda just de kurserna för att det blir så härlig stämning, och de går ofta ut tillsammans efteråt.

Exempel på kursämnen är; mat, nätdejting, fotografering, ryska och akustisk gitarr.

Vill du veta mer om singelkurserna, gå in på: 

Läs mer på http://www.medborgarskolan.se/singel

Har du mött kärleken eller fått en bästa vän genom en singelkurs? Mejla och berätta

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!