Supermodellens protest efter reaktionerna – vill normalisera amning

Elles omslagsbild på ammande modell fick mycket stark kritik. Nu uppmanar hon till att normalisera amning med hashtagen #normalizebreastfeeding.

Supermodellen Nicole Trunfios amningsbild med sin son Zion på juniomslaget till Elle Australien fick flera människor att reagera starkt. Bilden var inte planerad från början, utan kom fram under plåtningen och har skickats ut till prenumeranter.

Att den har väckt många starka reaktioner både på att hon visar brösten och att hon skulle använda sin son som en accessoar förstår inte modellen. Hon svarar med ett inlägg på sitt instagramkonto där hon hoppas att bilden kan normalisera amning.

– Jag är stolt över vad det här omslaget står för och representerar, säger Nicole. Jag ser givetvis inte ut så här när jag ammar, men de här bilderna representerar alla kvinnor där ute, oavsett om du ammar eller inte, vi föder barn, vi är kvinnor, vi är mödrar. Jag vill tacka Elle för att de vågar vara djärva och göra ett sådant uppmuntrande, positivt och hälsosamt ställningstagande.

Det finns inget mer kraftfullt och vackrare än att vara mamma. Det sista jag vill är att vara kontroversiell så ta det för vad det är, låt oss #normalizebreastfeeding, det finns inget värre än en mamma som döms för att hon ammar sitt hungriga barn ute bland folk.

Här är några av åsikterna på Twitter och Instagramdelningarna:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!