Älskade husdjur! Nu kan du göra en personlig tavla med din bästa vän

Har du alltid drömt om att ha en tavla av ditt husdjur hemma? Spana in det nystartade svenska företaget som gör personliga posters av din älskade hund, katt eller smådjur!

Vill du ha din hund eller katt förevigad? Den 1 maj lanseras det svenska företaget My Pet Poster, som skapar personliga posters av ditt husdjur.

Motiven illustreras för hand, och du som kund får addera information om ditt husdjur så som namn, födelsedag och personlighet. 

Företaget har som målsättning att kunna erbjuda personliga posters av alla världens husdjur, men till att börja med lanseras 30 illustrationer av olika hundar, katter och smådjur.

Svenskt par bakom personliga husdjurstavlor

Bakom det nystartade företaget står paret Josefine Wikström Nilsson och William von Heidenstam. Josefine är illustratör och har jobbat med inredning i flera år. När hon träffade inredningskunder insåg hon att de ibland hade svårt att hitta personliga inredningsdetaljer som bidrog till att skapa en hemma-känsla. Det problemet, i kombination med sambons kärlek till djur, blev startskottet till de första skisserna.

– Jag började med att illustrera hundar och katter som låg bland topplistorna när jag sökte på Google men insåg snabbt att jag inte hade tillräckligt bra koll på typiska karaktärsdrag för olika djur och vände mig till dem som kan sina husdjur bäst, säger Josefine Wikström Nilsson i ett pressmeddelande.

Till sin hjälp har hon kontaktat husdjursägare via sociala medier för att de ska kunna påverka illustrationerna om just sitt husdjurs ras.

– Även om det är jag som skapar alla illustrationer involverar jag husdjursägare så mycket jag kan, det är ju dem som kan sina djurs karaktärsdrag och egenskaper allra bäst. Dessutom hjälper det oss att förstå om det finns en efterfrågan och att prioritera raserna som är populärast, säger Josefine.

 

 

LÄS ÄVEN:

Studie visar: Hundar förstår mer än vi tror – kan tyda ord 

Ny studie: Katter utvecklar personlighet efter sin ägare 

Lista: 60 kattnamn för honor och hanar

Aktuellt just nu