Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Getty Images/Hemera

Höstlov - hur pusslar du ihop det?

Stängda skolor och lediga dagar för barnen.  Höstlovsveckan har blivit en populär restid, men alla familjer har inte möjlighet att komma iväg. Det kan vara svårt att få ledigt från jobbet och resorna är ofta dyra.

Mormor och morfar är underbara barnvakter. Men de bor kanske inte i närheten, vilket gör det svårt att lämna barnen där. Att lyckas pussla ihop ledighet från jobbet med höstlovet är inte alltid okomplicerat. Stressande för föräldrarna och jobbigt för barnen som vill uttnyttja sin lediga vecka till max.

”Åh vad härligt vi har det i radhuset! Vilken härlig ledighet! Inte.  Barnen vaknar kl 6 eftersom de inte går att ställa om till vintertid.  Jag behöver ändå få saker gjort, tvätt, mat och städ och så lite jobb  vid datorn. Ingen annan är ledig på gatan så barnen har inget att göra.  Alla är trötta och sura. ”Mamma jag har inget att  gööööööööööööööööööööra”. En av våra kändisbloggare Karin Adelsköld om barnens höstlov. 

Men situationen är inte densamma för alla. De som lyckas vara lediga och inte känner något krav på att dagarna måste vara sprängfyllda med aktiviteter kan också ha det väldigt bra. Signaturen "Hönsmamman" är en av de som kan glädjas över lediga dagar tillsammans med barnen. 

"Nu är det novemberlov och jag är hemma med ungarna. Jag njuter av att  umgås utan stress, att skratta, leka, baka och allt annat vi får för oss  att göra. Eller inte göra. För det är just det som är så skönt, att ta  dagen som den kommer." 

Hur gör ni på höstlovet? Kommentera Karins inlägg på hennes blogg eller diskutera vidare i Damrummet.