Forskare: Två mammor, två pappor eller en av varje spelar ingen roll för barnen

Den största studien någonsin i ämnet visar: inget tyder på att barnen skulle påverkas negativt av samkönade föräldrar.

Redan 1990 var många forskare eniga om att man inte kunde se något bevis för att barn i samkönade familjer skulle påverkas negativt av hemmiljön. Och runt millennieskiftethade man egentligen nog på fötterna för att konstatera:inga förändringar gällande barnens psykiska hälsa, beteende eller inlärning har kunnat hittas i familjer med samkönade föräldrar gentemot i heterofamiljer.

Det är dock först nu, 2015, som man fått det svart på vitt.Amerikanska forskare har gått igenom och samlat 19 000 studier och artiklar i ämnet, så långt tillbaka som till 1977.Studien är en samstudie mellan de två universiteten University of Colorado Denveroch University of Oregon.

–Jag ville analysera forskning från de senaste decennierna för att avgöra om det fanns enighet bland forskare i ämnet. Jag fann överväldigande bevis för att forskare är överens om att det inte finns någon negativ inverkan på barn till samkönade par, sägerJimi Adams som lett forskningen vidUniversity of Colorado Denver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!