Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

7 smarta sätt att använda dina bortglömda ramar på

Det är lätt att köpa upp sig på många ramar när man ändå är på möbelvaruhuset eller loppmarknaden, men det är sällan vi får upp alla på väggarna. Med dessa nytänkande knep kan du använda dina ramarpå nya kreativa sätt. Och de behöver inte nödvändigtvis sitta på väggen.

Pearl Åkesson

1. Gör en bricka

Genom att måla eller spreja ramen med vacker färg och sedan placera en bit mönstrat papper eller tyg under glaset har du snabbt skapat dig en ny bricka att servera fikat på.

Bildkälla

Läs mer:Drömmen om sommar börjar här (magiskt sommarhus till salu)

2. Många små bilder i en

Små vajrar med pappersklämmor blir perfekta att häfta fast på baksidan av en ram, för att sedan fästa de framkallade Instagrambilderna i.

Bildkälla

3. Gör en egen kom-ihåg-tavla

Visst går det att skrivapå glas och sedan sudda, så länge du använder rätt pennor (exempelvis whiteboardpennor som används i skolan, ni vet . Gör en kom-ihåg-tavla av en ram, som du målar om, samt en fin bakgrundsbild, så kan du sudda bort dina kom-ihåg-punkter när du checkat av dem. Detta är inte bara smart utan även miljövänligt, eftersom du slänger mindre papper i form utav kom-ihåg-lappar.

Bildkälla

4. Ge nytt liv åt loppisfyndet

Har du hittat en gammal tavla på loppis men insett att den inte passar i ditt hem? Då kan det vara en idé att doppa en del av den i målarfärg, så får den ett modernare uttryck.

Bildkälla

Läs mer:8 enkla tumregler för att hänga tavlor som ett proffs

5. Rama in barnens teckningar

Det är inte ovanligt att kylen och frysen är täckta av barnens alster. Ett sätt att göra intrycket i köket lite mindre stökigt är att fästa magneter på baksidan av några sprejmålade ramar, som sedan får rama in teckningarna.

Bildkälla

Läs mer:Johan Glans skämtar om slöjden i skolan – det här klippet är SÅ roligt

6. Rama in byrålådorna

Har dengamla nötta furubyrån stått i garaget så länge att du nästan glömt bort den? Varför inte piffa upp den och ge den nytt liv! Genom att klistra på några ramar på lådfronterna och sedan måla allt i samma färg har du plötsligt en helt ny möbel. Investera sedan i söta knoppar eller beslag som du kan byta ut vartefter du tröttnar eller vill ge byrån en ny touch. Mer info om hur du går till väga hittar du påWhile they snooze.

Bildkälla

7.Skapavackra tittskåp

Flera olika möbelbutiker och varuhus harsmå tittskåp i sitt sortiment. De är visserligen fina i sig, men blir ännu mer personliga med en träram. Spreja skåpet och ramen i samma färg (du kan även fästanågra pärlor eller annan dekoration på ramen innan du sprejar) och klistra sedan ramen på tittskåpet med trälim. Ställ in små prydnader eller böckerochgruppera gärna flera olika storlekar på väggen. Om du vill ha en mer utförlig beskrivning kan du kolla inShanty Chicstips.

Bildkälla

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 22 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

LÄS MER:

10 råvaror du ska äta om du vill må bra – och hålla dig pigg

4 fördelar med champagne som faktiskt är bra för hälsan

På väg att drabbas av utmattningssyndrom? Här är 7 tecken på att du är i riskzonen