Foto: Volkan Sezai Suda

12 anledningar till att mammor är riktiga hjältar

Mors dag är bara en gång per år – men världens bästa mamma borde firas året runt. Hon finns alltid där, hon lyssnar på dig när du behöver prata och hon är dessutom din stora hjältinna. Tack för allt mamma.

1. Hon lotsade dig genom de trotsiga tonåren när ditt humör svängde som mest

Även fast ditt humör var som en berg- och dalbana så fanns hon alltid där för att ge riktlinjer, hjälpa, bli skälld på och omkramad – oavsett vilket humör du var på.

2. Hon har alltid näsdukar (och sin varma famn) nära till hands

Alla dagar är inte bra dagar och bränner tårarna innanför ögonlocken och är på väg ut för att imma igen ögonen så finns hennes axel där att gråta ut på – och näsdukar i de sötaste små förpackningar.

3. Du lyssnar alltid på vad hon har att säga

Mamma vet bäst, faktiskt. Är du osäker på något eller vill ha ett andra utlåtande om någonting så är mamma den som kan ge dig tips och råd på vägen.

4. Hon tror på dig när ingen annan gör det

När du är trött och ledsen, osäker eller mår dåligt, då finns hon där och lyfter upp dig.

5. Hon är lite pinsam emellanåt men det gör bara att du älskar henne ännu mer

Hon drar gärna, enligt henne, roliga anekdoter från din barndom eller från din trotsiga tonårstid – helst för dina kompisar eller partner. Visst, det kan vara smått pinsamt MEN samtisigt vet du att hon gör det för att hon är stolt över dig och därför tolererar du det och fnissar lite inombords åt alltsammans.

6. Hon är engagerad

Förutom att din mamma (förhoppningsvis) är väldigt engagerad i dig och det du gör, så är det också dig hon går till när hon vill hänga med i svängarna. Facebook, Messenger, Instagram och Snapchat är flera plattformar du får förklara, men i gengäld får du fler ställen att höras på med henne – vilket är awesome!

7. Hon kan läsa dig likt en bok

Nästan oavsett vilket humör du är på så kan din mamma känna av vibbarna. Är du sur? Ja, då kan det bero på att du behöver äta (och mamma är gärna den som bjuder dig på lunch för att se dig både nöjd och mätt).

8. Hon är din ständiga beskyddare

Har du kärleksproblem, bråkat med vännerna eller fått en utskällning av chefen? Mamma håller din rygg i vått och i torrt.

9. Och hon säger alltid vad hon tycker och tänker

Ingenting är inlindat. Vilket är både bra och viktigt!

10. Hon är din hjältinna!

Hon är din trygga punkt i livet och din största inspiration, förebild och hjälte!

11. Men hon är även ditt största fan...

Och tycker att du är modig som vågar kasta dig ut i världen för att göra det du vill göra.

12. Mamma, du är bäst!

Det finns ingen som du, tack för att du finns. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!