Egentid med din partner — 10 mest romantiska städerna i Sverige

Sommar och semester och du och din partner får chansen att avnjuta lite välbehövlig egentid. Men var ska ni åka? Vi har listat de 10 mest romantiska städerna!

I en undersökning som HomeAway gjort på över 3000 personer från åtta europeiska länder fann man en topplista på de 10 mest romantiska städerna i Sverige. Under sommaren och semestern blir vi svenskar mer sugna på kärlek och romantik och kanske är du och din partner i tankarna att resa iväg ihop för en romantisk weekend? Kolla in listan och se var ni ska spendera er egentid för största chans till romantik!

Foto: Getty Images/iStockphoto / Johan Möllerberg

Här är de mest romantiska städerna i sommar:

1. Stockholm

2. Österlen

3. Visby

4. Trosa

5. Sandhamn

6. Mölle

7. Tällberg

8. Tylösand

9. Riksgränsen

10. Åre

Stockholm kniper förstaplatsen med 27 procent av rösterna då närheten till Mälaren, lummig natur och kullerstensgatorna i Gamla stan lockar såväl som restaurangutbudet och nöjeslivet gör det till en perfekt weekendresa för par.

Tätt efter kommer Österlen på 18 procent och Visby på 17 procent. Att ta båten från Stockholm ut i skärgården och Sandhamn är också omtyckt av många och hamnar på en femteplats.

Foto: Getty Images/iStockphoto / Martin Wahlborg

Var spenderar du din kärleksweekend?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!