Svenska Iva skänker bort sin bröllopsklänning – ”Den väntar på den rätta"

Svenska Iva Tull, boende i Dubai, hade sina drömmars bröllop för drygt 1,5 år sen. Nu väljer hon att skänka sin bröllopsklänning till någon lycklig tjej då hon vet att ett bröllop kan bli dyrt.

– Jag hoppas att mina klänningar bringar samma lycka till någon annan.

Pearl Åkesson

Det är på sin Facebook-sida som 35-åriga Iva Tull annonserar ut sin bröllopsklänning. Där skriver Iva att hon är villig att frakta den var som helst, för den lyckliga personen som skulle få glädje av den. För amelia.se utvecklar hon det hela:

– Facebook var det första steget och flera av mina vänner gillade mitt initiativ, dock har ingen hört av sig ännu.

Skänker bröllopsklänningen i stället för att sälja online

Iva berättar att hon har varit lyckligt gift i ett och ett halvt år nu och att hennes bröllopsklänning sedan dess har legat gömd i garderoben.

Foto: Privat

– Vi hade två bröllop så egentligen har jag två klänningar i garderoben. Den ena har jag fått sy upp här i Dubai och den andra hade jag beställt från Hong Kong. De är inte jättepåkostade och därför kändes det onödigt att försöka sälja dem online. Det kändes mer spännande att möjligtvis göra någon tjej lycklig och ge bort den istället.

Iva säger att hon vet att bröllop kan kosta mycket pengar och hon tänker att det kan vara skönt att få klänningen gratis.

– Med mitt jobb som rekryterare reser jag mycket till olika länder och ofta till platser där folk inte har samma levnadsstandard som exempelvis i Sverige eller här i Dubai, och jag är övertygad att det finns någon där ute som skulle bli jätteglad att få en av mina klänningar. Därför tänkte jag att jag kanske via mina internationella vänner på Facebook kan nå ut till den rätta personen.

Bröllopsklänningen är ”enkel och elegant”

Lyckas Iva hitta någon som vill ärva hennes specialsydda klänning så är tanken att hon ska försöka ge bort den andra också.

På frågan om hon kommer att sakna sin klänning svarar Iva:

– Nej, jag har fina bilder från båda mina bröllop och det är det enda som jag behöver. Jag har varit lycklig lottad att ha haft sådana underbara minnen och en klänning mer eller mindre ändrar inte på någonting.

Klänningen som Iva skänker bort är från det första bröllopet, som ägde rum i England och med endast de närmaste familjemedlemmarna som gäster. Hennes andra bröllop hölls på en ö i Kroatien med både familj och vänner.

– Klänningen är av enkel design och enligt mig elegant.

Kan vem som helst höra av sig?

– Ja, men jag skulle föredra att skicka den till någon som kanske är mer finansiellt begränsad och kan använda sparade pengar till något annat viktigt kring sitt bröllop, säger hon och fortsätter:

– Det är inte bråttom, jag är säker på att höra från någon tjej som verkligen kan komma att behöva den, så jag ser det som att den väntar på den rätta.

Vad är det för storlek på klänningen?

– Den är uppsydd efter mina mått och gjord i två delar. Korsetten kan anpassas efter olika storlekar eftersom den knyts vid ryggen. Kjolen är kanske en 38–40 och väldigt lång eftersom jag själv är 185 cm. Den kan självklart kortas.

Är du intresserad av Ivas bröllopsklänning? Hör av dig till henne på Facebook (Iva Tull) eller på mejl, iva_dogic@hotmail.com

Vill du se mer brudmode? Kika in hos vår systersajt Damernas Värld som har listat de vackraste brudklänningarna från modeveckan för bröllopsklänningar 2017!

Vill du se mer sånt här? Gör som 25 000 andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Du kanske också gillar:

När är det ok att ha sex? Här är bästa förklaringen på "samtycke" vi hört

Så får du mer tid i vardagen – ta tillbaka kontrollen i 4 steg

Svenska Amira efter burkiniförbudet: ”Sluta bestämma över kvinnors val”