Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Monkey Business Images

7 knep för att bjuda på ett bröllop dina gäster sent ska glömma

Bröllopsinbjudningarna är utskickade, klänningen inhandlad och menyn bestämd. Men det finns några detaljer som går att fixa tätt inpå bröllopet, som gör att det sticker ut från mängden. Med dessa tips kommer er stora dag att bli oförglömlig för både er och gästerna.

1. Bär accessoarer som sticker ut

Både du och din partner har säkert redan köpt bröllopskläderna, men ni kan piffa till outfitten genom att satsa på annorlunda accessoarer. Vad sägs om att gifta sig i converse, ha en färgglad underkjol eller en fluga som sticker ut?

2. Tänk igenom musiken

Finns det något som kan göras personligt så är det musiken under vigseln. Leta bland era favoritlåtar så kommer ni säkerligen att hitta passande kärlekssånger som ni inte tänkt på funkar på en vigsel. Även in- och utmarsch kan varieras i det oändliga. Vad sägs om en lugn, kärleksfull låt när ni gör entré och en glad upptempolåt när vigseln är slut? Spela upp musiken i högtalarna, eller använd er av livemusik – både orgel och liveband är mäktigt.

https://youtu.be/Mdb8Vgyqlk4?width=420&height=315&frameborder=0

3. Ge gästerna en treat

Ska ni promenera en bit från vigselplatsen till festlokalen kommer alla uppskatta exempelvis en liten färdknäpp eller en godispåse på vägen. Lägg småflaskor med Jägermeister eller minipåsar med Gott & Blandat i två korgar och låt gästerna få lite färdkost.

4. Dekorera mera

Kanske har ni bokat en lokal där allt ingår, eller valt att hålla festen utomhus eller i en lada. Hur ni än gör går det att smycka lokalen personligt. Älskar ni musik – dekorera med notblad. För stämningsfullt ljus kan ni hänga vackra rislampor både inne och ute. Eller varför inte leta upp udda flaskor, vaser och ljusstakar att smycka borden med?

5. Överraska din partner

Du kan också överraska din partner (och alla gäster) under vigseln. Vad sägs om att låta en solist framföra en sång från dig till partnern, istället för löftena? Garanterat minnesvärt för såväl blivande äkta hälft som för vännerna. Och är du tillräckligt modig sjunger du förstås själv!

https://youtu.be/bUFgYjKz70o?width=560&height=315&frameborder=0

6. Skapa en annorlunda bröllopstårta

Gillar ni inte tårta? Skippa den och bjud på chokladtryfflar istället. Eller ostbricka! Eller helt enkelt en osttårta där ni staplar olika runda ostar på varandra. Garanterat minnesvärt.

Foto: @2014 Sylvie Gil

7. Gör något oväntat

Bröllopsmiddagar blir ofta långa, vilket gör att det kan krävas någon typ av initiativ från brudparet som får gästerna att piggna till när ni brutit taffeln. Vad sägs om en koreograferad brudvals eller varför inte skrattyoga ledd av brudgummen?!