Är det okej att snoka?

Du behöver inte vara extremt svartsjuk som person för att anse att det finns en anledning till att titta i din partners privata saker, ibland finns det orsaker som kan göra det svårt att låta bli. Men är det okej?

Att då och då känna sig osäker på sin partner är långt ifrån ovanligt. Du kanske inte är speciellt svartsjuk av dig överlag men känner ändå ett behov av att kolla hans mail eller mobil av någon anledning som har gjort dig misstänksam. Även om du upptäcker något som du inte tycker är okej, så kan det vara svårt att konfrontera din partner eftersom du känner dig skyldig till att ha ”snokat”. Det kan också handla om något som du råkat se, men känner dig ändå skyldig.

I vårt Damrum pågår diskussionen för fullt, en trådstartare skriver:

”För ett par veckor sedan upptäckte jag att min pojkvän är inne på en dejtingsida regelbundet, någon gång i veckan. Det står vad han söker för tjej, ett seriöst förhållande osv.. Jag har också sett att han skaffade den innan vi blev tillsammans men är ändå inne nu? Jag har alltså knäckt hans lösenord och gått in och snokat”.

Signaturen ”din psykolog” svarar: 

 ”Om han inte har något foto där så är det nu faktiskt du som har kränkt honom genom att ”knäcka” hans lösenord och snoka och inte tvärtom. Ärligt talat, börjar man bryta sig in i sin partners email, mobiltelefon osv. så förtjänar man heller inte en partner att lita på eftersom man då uppenbarligen inte är att lita på själv”.

Vad tycker du, är det okej att kolla sin partners mail/mobil om det finns anledning att misstänka något? Delta i diskussionen i Damrummet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!