Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: .......

Är det okej att curla sina barn?

Ungdomar som aldrig har handlat mat, satt på en diskmaskin eller bäddat sängen. Diskussionen kring dokusåpan "Ung och bortskämd" är i full gång.

Föräldrar som alltid har skämt bort sina barn. Handlat, lagat mat, städat deras rum. Gett barnen precis vad de har pekat på. I nya dokusåpan ”Ung och bortskämd” får vi följa tio ungdomar som flyttar in i ett hus under en period. Tillsammans ska de sköta disk, handling, städning, tvättning och matlagning. Den person som inte hjälpt till tillräckligt under de dagar som gått åker ut.

Tre av våra kändisbloggare tycker till, först ut är relationsexperten Katarina Janouch som skriver på sin blogg:

"Det är höjden av egoism, om ni frågar mig, självupptagenhet och omoral,  att skada sin dotter på detta sätt. Det har inget med kärlek att göra."

Och vår bloggare Johanna Toftby skriver:

"Barn behöver regler, barn behöver veta att man ska lära sig städa,  barn behöver lära sig att man måste arbeta för att kunna leva, barn  behöver tider att passa och de behöver framförallt trygghet och kärlek. Det ger man inte sina barn om man kryper på knä och torkar deras skit. Man är bara ett stort ego som förälder."

Även vår modebloggare Käthe Nilsson tycker till: 

 "Själv har jag också blivit ganska curlad, inser jag, eller fin omvårdnad  som jag hellre föredrar att kalla det. Jag fick frukost på sängen varje  morgon av pappa och kan kallade på mig femtioelva gånger för att jag  skulle lyckas ta mig upp, jag blev hämtad överallt och det var aldrig  tal om att jag skulle ta bussen hem själv och gå genom någon mörk park".

I Damrummet finns det flera trådar som tar upp samma ämne,   bonusföräldrar och föräldrar har svårt att veta hur de ska hantera   bortskämda barn.

”Jag har en bonusdotter på 8.5 år, hon har sedan alltid fått allt   serverat. Hon behöver inte plocka undan efter sig, behöver inte städa   sitt rum, när hon ska duscha tar hon av kläderna slänger på golvet och   ber någon annan ta kläderna till tvätten, hon kan inte stänga av kranen   eller sätta igång den när hon ska duscha, hon kan inte hämta   vatten/dricka själv, inte ta fram fika eller om hon bara ska ta mer   mat”. Skriver trådstartaren ”Tiina”.

"Jag visste inte hur jag läste av busstidtabellen förrän jag var   femton!  Jag lärde mig inte laga mat förrän jag var arton-nitton år! Jag   var bra  på att ta ansvar på andra svårare plan men de enklaste  sakerna  som är  naturliga och vardagliga hade jag inget som helst hum  om! Tack  vare att  min mamma skämde bort mig!" skriver signaturen "Snorungen".

Vad tycker du, är det okej att curla sina barn? Delta i diskussionen i Damrummet.